E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te prim ödemelerindeki artış %7'yi aşabilir---

Wall Street'te prim ödemelerindeki artış %7'yi aşabilir

Wall Street'te prim ödemelerindeki artış %7'yi aşabilir
09 Ekim 2024 - 12:19 borsagundem.com

Wall Street'te prim ödemelerinin 2024 yılında %7,4 oranında artabileceği bildirildi. Bu, son iki yıl içindeki ilk artış olacak.

New York Eyalet Saymanı Thomas DiNapoli, Wall Street'te birleşme satın alma, hisse-tahvil ihrac uzmanlarının ikramiyelerinin, yatırım bankalarının ücretlerinin artırmasıyla 2024 yılında %7,4 oranında artabileceğini bidirdi. Bu, son iki yıl içindeki ilk artış olacak.

Ekonomik dayanıklılık, hisse senetlerindeki sert yükseliş ve potansiyel bir faiz indirimi döngüsünün başlaması, şirketlerin devralma ve hisse senedi ve tahvil satışlarını sürdürmelerine olanak sağladı.

İkramiyeler Wall Street'teki ücretlerin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Sektörün serveti New York ve eyalet ekonomisini de etkiliyor. 2022 itibariyle New York'taki her 11 işten biri menkul kıymetler sektörüne bağlıydı. Sektör aynı zamanda ofis alanlarının en büyük kiracıları arasında yer alıyor ve emlakla ilgili vergilere katkıda bulunuyor. 2024 mali yılında, Sayman'ın raporuna göre sektör şehre 5,1 milyar dolar vergi geliri sağladı.

İşler iyi gitmeyen borsada geri alımlar hız kazandıİşler iyi gitmeyen borsada geri alımlar hız kazandı

 

Aşırı iyimserlik borsaları savunmasız hale getiriyorAşırı iyimserlik borsaları savunmasız hale getiriyor

 

FED yönetimi hazırlıksız mı yakalandı?FED yönetimi hazırlıksız mı yakalandı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)