E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Wall Street'te şok iddia---

​Wall Street'te şok iddia

​Wall Street'te şok iddia
01 Nisan 2014 - 15:59 borsagundem.com

ABD borsasında milisaniyelik hızla çalışan emirler büyük avantaj sağlıyor

Flash Boys: A Wall Street Revolt isimli kitabın yazarı Michael Lewis, ABD hisse piyasasının, yüksek hızdaki elektronik işlem şirketlerinin avantajına göre düzenlendiğini ve bu şirketlerin yatırımcılardan milyarlar almak için avantajlarını kullandığını söyledi.

Yüksek hızlı trading (HFT), birçok banka ve şirket tarafından, karmaşık bilgisayar programları kullanarak emir verilmesi ile uygulanan bir yöntem. Bu emirler fiyat dengesizliklerinde kar sağlayabilecek fırsatlar olduğuna kullanılıyor. HFT ABD işlem hacminin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Lewis, "Microsoft hissesi alma istediğinizi anlıyorlar ve sizin önünüzde alıp daha fazla fiyata size satıyorlar. Bu hız avantajı mili saniyeler kadar bile olabiliyor." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal01 Nisan 2014 22:52

    Fotbolcuyu oraya transfer etmek lazim, sonu gelir o programlarin.

  • aliveli..01 Nisan 2014 17:10

    bizde nasdag gelince başlayacak herhalde...bu hızlı sistemler...ky dikkat etsin ..al satlardan uzak dursun.parayı kaptırmasın uyanıklara...

  • türk01 Nisan 2014 16:29

    sanki türkiyede yok. daha amerikalılar keşfetmeden bizim üçkağıtçılar bulmuştur bunu.

  • ahmet cevik01 Nisan 2014 16:26

    ben de yillardir bu banka ve araaci kurumlarin bize verdigi matrix programindan killaniyodum hep ve suphelerimi nihayet sonlandiran haber geldi.uyan kucuk yatirimci uyan.adamlar maca direk 20-0 onde basliyorlar.kullandiginiz matrix programlari ise ky avlama araci.