E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'ten Trump'a yıldönümü hediyesi---

Wall Street'ten Trump'a yıldönümü hediyesi

Wall Street'ten Trump'a yıldönümü hediyesi
09 Kasım 2017 - 00:10 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın iktidara gelişinin yıldönümünde, önde gelen endeksler günü küçük çaplı yükselişlerle de olsa rekor seviyelerden kapanarak tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Endeksler günün önemli bir bölümünü dar bir bantta yatay bir seyir izleyerek geçirdi. Ancak kapanışa yakın gelen alımların pozitif seviyelere taşıdığı endeksler günü rekorla tamamlamayı başardı.
Yatırımcılar vergi tasarısı konusundaki gelişmeleri pek de olumlu olmayan bir atmosferde geçirirken, gelen şirket haberleri endekslerin toparlanmasında etkili oldu.
S&P 500 endeksi 3 puan artıuşla 2594, Dow Jones 6 puan artışla 23563 ve Nasdaq Bileşik endeksi 21 puan artışla 6789 puandan günü tamamladı.
Her üç endeks için de bu kapanış rakamları bu zamana kadar yakalaşmış oldukları en yüksek kapanış rakamlarını ifade etti.

Penn Mutual Asset Management isimli varlık yönetimi şirketinin baş yatırım yetkilisi Mark Heppenstall, "Ekonomik gerçeklere dayalı arka plan oldukça iyi görünüyor. Yatırımcılar önümüzdeki yolda beliren tümseklerin ilersine bakmayı tercih ediyor" değerlendirmelerinde bulundu.

S&P 500 kapsamındaki şirketlerin yüzde 85'i bu zamana kadar bilançolarını açıkladı ve bunların yüzde 75 kadarının karı beklentilerin üzerinde oldu. Yılın üçüncü çeyreğinde şirketlerin hisse başına karı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.4 oranında artış göçsterdi.

Apple bugün yeni bir kilometre taşına ulaştı ve ABD'nin piyasa değeri 900 milyar dolara ulaşan ilk şirketi oldu. Hisseleri, S&P 500 dahilinde işlem gören en büyük şirket olan Apple geçtiğimiz hafta üçüncü çeyrekteki büyümesinin son iki yılın en güçlü seviyesinde olduğunu duyurmuştu. Şirketin hisseleri bugün yüzde 0.8 oranında değer kazanarak, tüm zamanların en yüksek değerine ulaşdı.

Açıkladığı bilançosu ile beklentilerden daha olumsuz bir görünüm çizen Snap'in hisseleri yüzde 15 oranında değer kaybetti. Lirketin çeyrek dönem zararı üç kattan fazla artış gösterdi. Şirket ayrıca üçüncü çeyrekte aktif kullanıcı sayısındaki artış bu zamana kadar ki en düşük seviyede gerçekleşti.

Time Warner da S&P 500'ün en fazla değer kaybeden şirketlerinden biri oldu. Şirketin hisseleri yüzde 6.5 oranında değer kaybı yaşadı. Birleşme haberlerine yönelik olumsuz gelişmeler şirketin hisselerine düşüş getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)