E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWaller: Faiz oranları indirilirken dikkatli olunmalı---

Waller: Faiz oranları indirilirken dikkatli olunmalı

Waller: Faiz oranları indirilirken dikkatli olunmalı
15 Ekim 2024 - 07:24 borsagundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Christopher Waller, şuanda enflasyon konusunda iyi bir noktada olduklarını belirtti. Waller, ''Faiz indirimleri noktasında daha ihtiyatlı davranmalıyız.'' ifadelerini kullandı

Fed Başkan Yardımcısı Christopher Waller, önümüzdeki dönemde faiz oranlarının düşürülmesi konusunda "daha ihtiyatlı olunması" çağrısında bulundu.

Waller, Fed'in kısıtlayıcı politika faizini gevşetmek için "önemli" bir alan olduğunu belirterek, "Yakın vadede ne olursa olsun, benim temel çizgim hala önümüzdeki yıl boyunca politika faizini kademeli olarak düşürmeyi gerektiriyor" dedi. Waller, işgücü talebi ılımlı olsa bile işgücü piyasasının sağlıklı olmaya devam ettiğini ve enflasyonun Fed'in %2'lik hedefinin "yakınında" olduğunu söyledi.

Waller, "Şu anda iyi bir noktadayız, bunu korumalıyız, bizim işimiz bu" dedi. Ancak Eylül ayında politika faizini beklenenden yarım puan daha fazla düşürdükten sonra, işgücü piyasası aniden kötüleşmediği ve enflasyon beklediği gibi aşağı doğru gitmeye devam ettiği sürece Fed'in şimdi "bilinçli bir hızda" ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Ekonomik verilerdeki son revizyonların hanehalkının hala kaynak harcadığını gösterdiğini ve düşük faizlerin büyük kalemler için "bastırılmış talebi" serbest bırakabileceğini kaydeden Waller, "Verilerin bütününü, para politikasının faiz indirimlerinin hızı konusunda Eylül toplantısında gerekenden daha dikkatli ilerlemesi gerektiği şeklinde görüyorum. Bir sonraki toplantımızdan önce açıklanacak olan enflasyon, işgücü piyasası ve ekonomik faaliyete ilişkin verilerin para politikasını gevşetme konusunda daha temkinli olma eğilimimi doğrulayıp doğrulamadığını izleyeceğim" dedi.

Enflasyon raporu Fed için ne anlama geliyor?Enflasyon raporu Fed için ne anlama geliyor?

 

Küresel piyasalar 'Fed' endişesiyle karışık seyrediyorKüresel piyasalar 'Fed' endişesiyle karışık seyrediyor

 

Bağımsız bir Fed, dolara duvar olabilirBağımsız bir Fed, dolara duvar olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)