E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWarren Buffet’tan Türk yatırımcıya ders---

Warren Buffet’tan Türk yatırımcıya ders

Warren Buffet’tan Türk yatırımcıya ders
01 Şubat 2017 - 12:08 borsagundem.com

Desteklemediği aday Trump başkan seçildi. Politikasına inanmasa da gitti borsada 12 milyar dolarlık yatırım yaptı. Türk yatırımcı olsaydı ne yapardı? İşte yanıtı…

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warren Buffet’ın desteklediği aday seçimi kazanamamış olsa da milyarder yatırımcının hisselere olan iştahı azalmadı aksine arttı.

Buffet şirketi Berkshire Hathaway hesabına Trump başkan seçildikten sonra 12 milyar USD değerinde hisse senedi aldığını açıkladı.

Charlie Rose ile yapılan programda konuşan Buffet, American Airlines, Delta Airlines Southwest Airlines ve United Continental Holdings hisselerinde paylarını artırıp artırmadığı sorusuna ise cevap vermedi.

Buffet’a göre Trump yıllık %4 büyüme hedefine erişemeyecek ama bunun yarısındaki bir büyüme bile 10 yıl içerisinde kişi başı geliri 19000 USD artırabilir.

Siyaset ve yatırım kararlarının birbirine karıştırılmaması gerektiği bundan daha iyi anlatılamazdı. Warren Buffet Türk yatırımcı olsaydı desteklediği aday seçilmediğinde piyasada büyük ihtimalle düşüş yönünde pozisyon alırdı!

Berkshire/B hisseleri Kasım 2016’dan bu yana %14 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SALİM02 Şubat 2017 03:06

    Bizde ekonomistler yanlış yorumda bulunup hisse almamamızı sağladılar.Ficht not indirirse borsa düşer dediler.

  • kubilay2301 Şubat 2017 13:56

    orada oturmuş bir sistem var.Kurumlar çalışıyor.Ya bizde hukuk gukuk olmuş kişiye özel çalışıyor.spk büyüklere hizmet ediyor.