E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWashington DC'de polise gaz yasağı---

Washington DC'de polise gaz yasağı

Washington DC'de polise gaz yasağı
10 Haziran 2020 - 01:01 borsagundem.com

ABD'nin başkenti Washington DC'nin kent konseyi, ülkede son haftalarda gündeme gelen polis şiddetinin ardından polis teşkilatıyla ilgili reformlar içeren düzenlemeyi onayladı


ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen geniş çaplı protestolarda talep edilen "polis reformu" konusunda son adım başkent Washington DC kent konseyinden geldi.

Konseyde onaylanan yeni düzenlemeye göre, hakkında görevini kötüye kullandığına dair suçlama olan kişilerin işe alımı yasaklanırken görevi esnasında halka karşı şiddet kullandığı tespit edilen kişilerin de kimliklerinin açıklanması mecbur kılınıyor.

Düzenleme gereği Washington DC Metropol Polisi, barışçıl göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanamayacak.

Söz konusu düzenleme 90 gün geçerli olacak ve 225 güne kadar uzatılabilecek. Düzenlemelerin kalıcı hale gelmesi için konseyin kamuya açık oturumu ve yeniden oylama gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI10 Haziran 2020 08:57

    POLİSİN ELİNİ KOLUNU BAGLARSAN  MAZLUMLAR SUÇU SİNEYE ÇEKER.SUÇLUYLA MÜCADELE EDEMEZSİN YAŞANMAZ HALE GELİR KAÇARSIN.

  • AkTorol Ahmet Ötzbir10 Haziran 2020 08:55

    Adamlar protestoculara bile saygılı. Çünkü protesto nedeninde haklılar. Bizde olsa, terör ve bölücülük hitamı ile 5 kat gaz, bol panzer, ve joplarla bir güzel dağıtılırdı. çünkü toplanan kalabalık, reisi dinlemiyorsa, teröristtir.bu ülkede tek vatan sever kendisidir.....Gerçi kozmik odadan çıkan sırlarla yurtdışında kaç gizli görevde insanımız deşifre oldu ve yaşamını kaza ve cinayetlerle yitirdi ? bunu haber yapanda vatana ihanetten, yargılanmı, casusluk faliyeti ile haber yapan idam edilmelidir. bu kozmik oda sonrası haber yapan, devlet düşmanıdır. bölücüdür, haindir. abd uşağıdır. kozmik oda sırlarından sonra kaç gizli görev insanımız bulunduğu ülkede , etkisiz edil di ? suçlusu kim ? feto savcılarına yetki veren chepa ve iyi parti. Aslında o yıllarda gizlcie iyi parti kuruldu. Ahmet abim anlatır.

  • Ziyan olmasın10 Haziran 2020 07:53

    Buraya gönderin,pek meraklılar burada insanların gözüne gaz sıkmaya...

  • Yorum10 Haziran 2020 04:02

    Amerikan rüyası Amerikan baharına döndü