E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiWeb sitesine 300 milyon dolarlık teklif---

Web sitesine 300 milyon dolarlık teklif

Web sitesine 300 milyon dolarlık teklif
22 Ağustos 2012 - 13:23 borsagundem.com

ABD’li IAC/Interactivecorp şirketinin, The Times Co. şirketine ait olan about.com sitesini satın almak için 300 milyon doları aşan bir teklif verdi

BORSAGUNDEM.COM
About.com, kullanıcıların çeşitli günlük sorunları nasıl çözebileceklerine dair tavsiyelerde bulunan bir web sitesi. Sitede halen 90 bine yakın konu işleniyor.
Reuters’in haberine göre, IAC’nin teklifi, New York Times’ın sahibi olan Times Co.’nun daha önce olumlu baktığı 270 milyon dolarlık bir başka teklifi aşıyor. Söz konusu teklif, answers.com sitesinden gelmişti.
About.com, işlediği konularla ilgili reklamlar alarak gelir elde ediyor. Ancak site, Google’ın arama algoritmasını geliştirmesinin ardından düşüşe geçti.
Times Co., 2005 yılında 410 milyon dolar ödeyerek About.com’u satın almıştı.
IAC’nin, about.com ile kendisine ait ask.com sitesini birleştirmek istediği belirtiliyor. Reuters’a konuşan ve adı açıklanmayan bir kaynak, Times Co.’nun teklife henüz yanıt vermediğini söyledi.
Times Co., son yıllarda gazetesi ve gazete websitesine yoğunlaşmak amacıyla varlık satışları gerçekleştiriyor. Şirket, geçtiğimiz Aralık ayında 145 milyon dolara 16 bölgesel gazeteyi satmıştı. Ancak elinde hala Boston Globe ve International Herald Tribune gibi ağır toplar bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)