E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo: Borsada yakın gelecekte yeni zirve yok---

Wells Fargo: Borsada yakın gelecekte yeni zirve yok

Wells Fargo: Borsada yakın gelecekte yeni zirve yok
12 Eylül 2024 - 09:40 borsagundem.com

Uzmanlar, hisse senedi piyasalarında değerlemelerin adil olduğu görüşünde.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında yatırımcılar yeni zirve seviyeleri bekliyor ancak uzmanlar aynı görüşte değil.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Wells Fargo, “Hisse senetleri yakın zamanda yeni zirvelere ulaşmayacak ve 3 şey borsaların adil bir şekilde değerlendirildiğini gösteriyor” diyor.

Direnç, resesyon ve başkanlık seçimi

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Wells Fargo, borsanın uzun vadeli kazanç serisinin şimdilik sona ermiş olabileceğini söylüyor. Bankanın stratejistleri, hisse senetlerinin gelecek aylarda önemli ölçüde yükselmesinin pek olası olmadığı konusunda uyarıyor.

Analistlerin görüşüne göre borsalar şu an adil bir şekilde değerlendiriliyor. Bunun nedeni, karşı rüzgarların üçünün S&P 500 için kazançları sınırlayacak olması. Analistler, “Endeksin, bu yazın başlarında ulaştığı rekor seviye olan 5.670 puan civarında dirençle karşılaşması muhtemel” diyor.

3 endişe

Yatırımcılar ‘yumuşak bir iniş’ konusunda daha fazla güven kazandıkça ve Fed'den iddialı faiz indirimleri geleceğine yönelik pozisyon aldıkça hisse senetleri Ağustos ayında yükselmeye devam etti. Ancak banka, piyasalarda hala çok daha fazla belirsizliğin olduğunu ve bunların Orta Doğu'daki jeopolitik gerginliklere, ekonominin bir durgunluktan kaçınıp kaçınamayacağına dair şüphelere ve yapay zeka rallisinin hızının tükenmekte olabileceğine dair endişelere işaret ettiğini söylüyor.

Hisse senetleri ayrıca, tarihsel olarak daha fazla oynaklık anlamına gelen bir seçim yılında da yol alıyor. Yatırımcılar, son anketlerde başkan adayları Kamala Harris ve Donald Trump'ın başa baş gittiği belirsiz bir siyasi manzarayı değerlendiriyor.

Analistler, paylaştıkları notta, “S&P 500 Endeksi’nin yükseliş trendinde kalmaya devam ettiğine inansak da şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinde önemli bir dirençle karşı karşıya olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenlerden dolayı, S&P 500 Endeksi’nin önümüzdeki aylarda anlamlı yeni zirvelere ulaşmasını pek olası görmüyoruz” diye yazıyor.

Portföyler yeniden ayarlanmalı

Hisse senetleri yakın zamanda yeni rekorlara doğru bir yükseliş görmese de bu, yatırımcıların portföylerini ‘özellikle bakir alanlara’ göre ayarlamaları ve yeniden tahsis etmeleri için bir fırsat olabilir. Hisse senedi piyasasının sevilmeyen alanları gelecek yıllarda büyük bir yükseliş potansiyeline sahip olabilir.

Analistler bu alanlara gelişmekte olan piyasaları, ihtiyari tüketim, temel tüketim malları, kamu hizmetleri ve gayrimenkul sektörlerini dahil ediyor.

Yatırımcılar, yapay zekaya yönelik yüksek beklentiler ve Fed'in para politikasını gevşetmesi sonrası piyasaların bir dizi rekor seviyeye yükselmesinden bu yana hisse senetlerine olan coşkularının bir kısmını kaybetti. O zamandan beri, büyüme korkuları faiz indirimleri konusundaki heyecanı gölgeledi ve yapay zeka rallisinin sürdürülebilirliği hakkındaki sorular teknoloji yükselişini zayıflattı.

En son AAII Yatırımcı Duyarlılığı anketi, yatırımcıların yaklaşık yüzde 45'inin gelecek altı ay boyunca hisse senedi piyasalarında yükseliş hissettiğini gösteriyor; bu oran yaklaşık bir ay önce aynı şekilde hisseden yatırımcıların yüzde 51’lik görece yüksek oranından daha düşük bir seviyeye karşılık geliyor.

Bank of America: Borsada dipleri satın almak için yanlış zamanBank of America: Borsada dipleri satın almak için yanlış zaman

 

Beklenenden büyük faiz indirimi borsada ters tepebilirBeklenenden büyük faiz indirimi borsada ters tepebilir

 

Fundstrat: Hisse senedi piyasalarında iki ay boyunca yön aşağıFundstrat: Hisse senedi piyasalarında iki ay boyunca yön aşağı

 

Borsalar dev ralliye hazırlık aşamasındaBorsalar dev ralliye hazırlık aşamasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)