E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo’ya göre önümüzdeki aylarda borsada çift haneli düşüş görebiliriz---

Wells Fargo’ya göre önümüzdeki aylarda borsada çift haneli düşüş görebiliriz

Wells Fargo’ya göre önümüzdeki aylarda borsada çift haneli düşüş görebiliriz
06 Ocak 2020 - 10:42 borsagundem.com

ABD – İran gerginliği ile birlikte borsalar yeni yıla jeopolitik riskler ile girdi. Uzmanlar 2020'nin ilk ayları için olumlu konuşmuyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa geçtiğimiz yıl faiz oranlarının düşmesi, kredi marjlarının sıkılaşması ve Amerikan Merkez Bankası FED’in borsaları destekleyici politikalar izlemesi ile güzel bir yıl geçirdi. Önümüzdeki yıl ticaret savaşları ve tariflerde zayıflama öngörülse de Marketwatch’un haberine göre borsada çift haneli düşüş olabilir.

Şu anki seviyelerin çok yüksek olduğunu söyleyen uzmanlar, bu seviyelerin 2020’de korunmasının zor olduğunu belirtti. Dünyaca ünlü milyarder Warren Buffett:  ‘Beklentilerin çok yüksek olduğu zamanlarda işlerin oldukça hızlı bir şekilde değişebileceğinden endişe ediyoruz’ açıklaması yaptı.

Borsada yeni yılın başında % 20 düşüş beklentisi

 

Yatırımcılar Bağdat'taki ABD hava saldırısına üst düzey bir İran askeri komutanını ödürmesinden sonra, cuma günü borsalarda yükseliş zayıftı. Petrol fiyatları +% 1.67 arttı, Dow Jones,% -0.81, S&P 500 % -0.71 ve Nasdaq Kompozit,% -0.79 düşüşle kapattı. Uzmanlar pazartesi günü, bir toparlanma öngörülmüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dede07 Ocak 2020 10:36

    şu top sakal dede her karede var ne emekli oluyo ne de ölüyo  :D  :D  torpili kimden bunun 

  • trder06 Ocak 2020 14:07

    küresel resesyon

  • Ömer06 Ocak 2020 12:47

        O uzman!!! mücveddeleri iyi sallamış... ABD ve İran önümüzdeki süreçte bir şekilde uzlaşırlar. Zira her iki ülkenin de müzakere tecrübeleri köklüdür.. Varolan ambargo zaten İranın  belini bükmüş, kalkıp bir de bunun üzerine sonucu ağır olacak bir savaşı İran kendi kapısına getirmez...

  • Mus 06 Ocak 2020 13:07

    Doğru size katılıyorum. Ancak piyasaları tedirgin etmek borsanın düşmesi için iyi bir sebep. Amerika ayakta kalmak için altını yükseltme derdinde. Elindeki altının para etmesi lazım. Malum karşılıksız parasının karşılığı altın yükselirse hayat bulacak.

  • Hakan06 Ocak 2020 11:02

    Amerikan borsası imalat endekslerinin 50 nin altında devam etmesi ve 2009 yılından bu yana en düşük seviyelerde gezmesine rağmen aşırı yükselmiş ve rekorları kırmış durumda. İşler iyi gitmiyor ise o zaman Amerikan borsası neden bu kadar şişti. Balon yarattılar muhtemelen Amerikan borsası nda ve haliyle düşüş beklenebilir tabiki. Diğer dünya borsaları bu kadar çıkış göstermedi zaten. Bunu sadece Amerikan borsası nda yaptılar. Dolayısıyla bu düşüşler muhtemelen sadece orada olabilir gibime geliyor

  • ..06 Ocak 2020 13:43

    güzel yorum

  • Mehmet06 Ocak 2020 10:57

    uydurmayın..  bist100 yükselecek..  !   Türkiye altın gibi güvenli bir limandır. ytd.