E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizWSJ, doların kurunu açıkladı!---

WSJ, doların kurunu açıkladı!

WSJ, doların kurunu açıkladı!
18 Şubat 2013 - 09:54 borsagundem.com

ABD’li gazeteye göre lira doların konumunu nasıl etkiliyor? Dolarda adil fiyat ne olmalı?

ABD’li Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Türk lirasına ilişkin bir haber analiz yayınladı. Liranın geçen yıl dolara karşı yüzde 5 değer kazandığına işaret eden gazete bu yıl ocak ayında reel efektif kurun son iki yılın en yüksek düzeyine çıktığı, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.9 değer kazandığı vurguladı. WSJ, Bank of America analistlerinin liranın yüzde 18 fazla değerli olduğunu tahmin ettiklerini belirtirken, analistlerin 1.7686 TL civarındaki doların 2.10 lira civarına gelmesinin “adil” olacağı görüşüne yer verdi.
Haberde Baring Asset Management yöneticilerinden Thanasis Petronikolos’un, “Liranın pahalı olduğunu düşünüyoruz. Aynı bölgede daha iyi yerel para fırsatları görüyoruz” sözleri de yer aldı.
NOT ARTIŞI FİYATLANDI
WSJ, bu yıl içinde kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu yatırım düzeyine çıkaracağı beklentisinin fiyatlandığını ve Türk ekonomisinin birçok bölge ülkesinden hızlı büyümesi gibi gelişmelerin zaten bilindiğini dile getirdi. Gazete, “Bu olumlu gelişmeler liranın kazanımlarının arkasındaydı. Yatırımcılar, daha fazlası için pek yeni gerekçe görmüyor” yorumunu yaptı. WSJ buna karşın liranın şubattan itibaren biraz düştüğüne de dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NOSTARBORSAADAMUS18 Şubat 2013 10:19

    y..şak takımı w ile başlarmış zaten.ulen wsj,dünyanın neresinde olursan ol bir ülke kötü ekonomi haline gelmişse o ülkenin parası iyi olanlara göre düşer,abd ekonomisi çöküşten kurtaramadı gidişi de 5 yıl içinde iflas ise Türk ekonomisi dinamik ve abd'ye göre atılımda ise Türk lirası neden dolara göre yukarı gelsin be aybneler.abd ile güçlü ticaretimiz de yoksa ve bunu da sizler bizleri güçsüz duruma düşüp abd'nin kulu olma adına yıllardır istediğinizden şimdi güçlenen büyüyen Türk ekonomisinden korkuyorsanız güçlü Türkiye ile dost olmalı ve ortak işler yapın öyleyse dolarınız da dolsun boş kalmasın.DOLARIN DEĞERİNİ PİYASA BELİRLER,TÜRKİYEYE BOL MİKTARDA DOLAR BAZLI YATIRIM PARALARI GİRDİĞİ SÜRECE DOLAR TL BUNA GÖRE BELİRLENECEKTİR PİYASADA.TÜRKİYE YATIRIM ÇEKTİĞİNDEN DİĞER PARALAR DA AYNI DURUMDA OLUR BÖYLECE TÜRKİYE DEVLEŞİR .GELİP YATIRIMI BİZZAT YAPIN SİZ DE GELECEĞİNİZİ KURTARIN.