E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar ABD kağıtlarında satışa geçti---

Yabancılar ABD kağıtlarında satışa geçti

Yabancılar ABD kağıtlarında satışa geçti
19 Ekim 2015 - 07:56 borsagundem.com

Yabancıların elindeki ABD Hazine kağıdı miktarı azaldı

Yabancı yatırımcıların elindeki ABD Hazine kağıdı miktarı Temmuz ayının ardından Ağustos ayında da düşüş gösterdi. Ağustos ayında yabancıların elindeki ABD Hazine kağıdı mitktarı Ocak ayından bu yana görülen en büyük düşüşü yaşadı.
Ağustos ayında yabancıların elindeki ABD Hazine kağıtları 35 milyar dolar geriledi. Temmuz ayında 28,7 milyar dolar düşüş olmuştu. Yabancı kurumsal yatırımcılar Ağustos ayşında 41,1 milyar dolar tutarında ABD Hazine kağıtı sattı, ösel sektörden yatırımcılar ise 8,9
milyar dolar alım gerçekleştirdi.
Çin'in elindeki ABD Hazine kağıdı miktarı Ağustos ayında Temmuz ayındaki 1 triyon 269 milyar dolardan 1 trilyon 270 milyar dolara çıkarken, Japonya'nın elindeki ABD Hazine kağıtı miktarı 1,2 trilyon dolardan 1 trilyon 197 milyar dolara geriledi.
Ağustos ayında ABD Hazine kağıtlarına yatırımı en çok azaltanülke ise Belçika oldu. Temmuz ayında 155,5 milyar dolar tutarında ABD Hazine kağıdı tutan Belçika, Ağustos ayında bu rakamı 110,7 milyar dolara indirdi. Belçika'nın elindeki ABD Hazine kağıd mıktarı 
Mart 2014'de 381,4 milyar dolar ile rekor kırmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)