E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar borsada hangi sektörlere yoğunlaştı---

Yabancılar borsada hangi sektörlere yoğunlaştı

Yabancılar borsada hangi sektörlere yoğunlaştı
11 Mayıs 2024 - 14:52 borsagundem.com

Borsada altı sektörde net alım gerçekleştiren yapancıların payı yüzde 39,40’a yükseldi. Banka, petrol, ulaştırma, gıda, perakende ve metal ana sektörü hisseleri yabancı ilgisinde öne çıktı

Yabancılar borsada yeniden alıma döndü. TCMB verilerine göre 3 Mayıs’a kadar olan haftada yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul’da net 309,1 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki haberine göre 39,5 milyar dolara ulaşan hisse senedi stoklarında yabancı payı yüzde 40’a dayandı. 9 Nisan itibarıyla borsadaki yabancı payı yüzde 39,40 oldu.

Aktaş'ın haberine göre nisan ayında yabancıların en fazla alım yaptıkları hisselerde öne çıkan ilk 15 hisse şöyle oldu:

İlk 15'te 3 banka

Yabancıların en fazla alım yaptığı 15 hisseden üçü banka. Akbank, Yapı ve Kredi Bankası, İş Bankası (C) yabancıların alım yaptıkları hisseler.

Petrol sektöründen iki şirket

Petrol sektöründen Tüpraş ve Petkim öne çıkan isimler oldu. Artan jeopolitik riskler şirketleri öne çıkardı. Yabancılar tarafından Tüpraş’ta 108 milyon dolar net alım gerçekleşti. Tüpraş, sık sık yabancı yatırımcıların ilgi odağı oluyor, özellikle sektördeki konumu nedeniyle.

Ereğli, Turkcell ve Aselsan, Emlak Konut

Ereğli Demir Çelik 28 milyon dolarlık net alım ile demir çelik sektörünün öne çıkan isimlerinden oldu. Yabancılar Turkcell hisselerinde 27 milyon dolarlık alım gerçekleştirirken, Aselsan’da 23 milyon dolarlık net alım yaptılar. Emlak Konut GMYO’da ise 16 milyon dolarlık net alım gerçekleşti.

Ulaştırmadan TAV ve Pegasus

Yabancıların net alımlarında ulaştırma sektöründen TAV Hava Limanları ve Pegasus öne çıkan isimler oldu. Her iki şirket için de güçlü yabancı alımları dikkat çekti.

Bim Mağazalar, Ülker ve Coca Cola

Bim Mağazalar, Ülker ve Coca-Cola sektörlerinde öne çıkan hisseler. Bu hisselerde yabancılar nisan ayında alım gerçekleştirdi.

Yabancıların satış yaptığı hisseler

Yabancıların satış yaptıkları hisseler ağırlıklı olarak otomotiv ve çimento hisseleri oldu. Doğuş Otomotiv, Ford Otosan, Tofaş Fabrika yabancı satışlarında dikkat çeken şirketler oldu. Koç Holding ve Migros’ta da yabancıların satış yaptığı görüldü.

Kripto para düzenlemesi bu hafta Meclis'e sunulacak!

 

Küresel piyasalar ABD enflasyonuna odaklandı!

 

Bir yılda hangi hisse ne kadar kazandırdı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı12 Mayıs 2024 10:09

    borsa zirvelerde küçün yatrımcı zaradan en az nasıl kurtulurum diye hesap etmeli çünkü ülkemizde ekenomi berbat ekenomi iflas etmiş ise borsadan kar beklenmez.amman gençler borsaya sevdalı olmayın temkinli olun.