E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancıların temmuzda odağındaki hisseler---

Yabancıların temmuzda odağındaki hisseler

Yabancıların temmuzda odağındaki hisseler
09 Ağustos 2024 - 08:18 borsagundem.com

Yabancı yatırımcıların temmuzda en fazla alınan hisselerin başında, perakende ve savunma sektörü hisseleri bulunuyor. Bim Mağazalar ve Migros temmuzda en fazla alınan hisseler oldu. Aselsan ve Altınay Savunma, alımda ilk 10’da öne çıktı.

Yabancı yatırımcılar temmuz ayında perakende, gıda, savunma ve iletişim sektörü hisselerinde alım ağırlıklı işlemlerde bulundular. Öne çıkan sektörler perakende gıda ve savunama sektörü oldu. Bim Mağazalar ve Migros ise perakendede en fazla alınan hisseler oldu.

Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki analizine göre, yabancı yatırımcıların hisse alımlarında dikkat çeken sektörlerden biri olan savunma, jeopolitik risklerle tercihler arasında yerini aldı. Özellikle Aselsan ve Altınay Savunma, temmuz ayında yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği hisseler arasında bulunuyor. Şirketlerin stratejik önemi ve büyüme potansiyeli, beraberinde alımları getirdi.

Yabancı yatırımcıların borsadaki payı

Yabancı yatırımcıların borsadaki payı yüzde 38,61 seviyesinde. 14 Mayıs’ta bu oran yüzde 40’a kadar yükseldi. Ancak sonrasında 1,4 puanlık bir düşüş yaşandı. Buna rağmen, yabancı yatırımcıların borsadaki payı yüzde 38’in üzerinde seyrediyor.

SPK yasa dışı sitelere izin vermediSPK yasa dışı sitelere izin vermedi

 

SPK'dan halka açık 6 şirketin sermaye artırımına onaySPK'dan halka açık 6 şirketin sermaye artırımına onay

 

VakıfBank'tan 2024'ün ilk 6 ayında 19,2 milyar TL net karVakıfBank'tan 2024'ün ilk 6 ayında 19,2 milyar TL net kar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)