E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYahoo bilgileriniz satılıyor ---

Yahoo bilgileriniz satılıyor

Yahoo bilgileriniz satılıyor
19 Aralık 2016 - 01:12 borsagundem.com

2013 yılında çalınan Yahoo hesaplarına ilişkin bilgiler karanlık web'de satışa sunuluyor.

Yahoo'nun hacklenmesi tarihteki en büyük veri hırsızlığı olarak nitelendiriliyordu ve hikaye giderek daha endişe verici bir hal alıyor.

2013 yılında bir milyarın üzerinde Yahoo hesabı ele geçirildi ve telefon numaraları, şifreler, güvenlik soruları, ikinci mail adresleri çalıncı. Siber güvenlik firması InfoArmor tarafından yapılan açıklamaya göre bu bilgiler karanlık web üzerinden satılıyor. Şirketin açıklamasına göre bu satışlar 300 bin dolar fiyat üzerinden başladı, ancak konu kamuoyuna maloldukça fiyat gerilemeye başladı.
(Karanlık web şifreli bir ağ ve bu ağa ancak bazı özel yazılımlar aracılığı ile erişilebiliyor.

CNNMoney'nin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Yahoo yetkilileri verilerin kara piyasada satılıp satılmadığına ilişkin spekülasyon yapmayacaklarını, ancak bu konuyu araştırmakta olduklarını ifade ettiler.

InfoArmor'un üst düzey istihbarat yetkilisi Andrew Komarov, şirketinin istihbarat yetkililerine çalınan hesaplar konusunda bilgi verdiğini belirterek, bu verilerin FBI, NSA ve Beyaz Saray yetkililerine ait verileri de içerdiğini hatırlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)