E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYapay zeka yarışında dev ortaklık---

Yapay zeka yarışında dev ortaklık

Yapay zeka yarışında dev ortaklık
18 Eylül 2024 - 03:30 borsagundem.com

Microsoft, BlackRock, Global Infrastructure Partners ve MGX; 100 milyar dolara kadar yatırıma dönüştürülmesi amaçlanan yapay zeka ortaklığı başlattı.

Microsoft'tan yapılan açıklamada, daha güçlü yapay zeka kabiliyetlerini geliştirme çabasının önemli altyapı yatırımlarını gerektireceği belirtildi.

Açıklamada, BlackRock, Global Infrastructure Partners, Microsoft ve MGX'in artan bilişim gücü talebini karşılamak için yeni ve genişletilmiş veri merkezlerine yatırım yapmak ve bu tesisler için yeni enerji kaynakları oluşturmak amacıyla Küresel Yapay Zeka Altyapı Yatırım Ortaklığı'nı başlattığı bildirildi.

Söz konusu ortaklığın başlangıçta 30 milyar dolarlık özel sermaye çekmeyi hedeflediği kaydedilen açıklamada, bunun 100 milyar dolara kadar yatırıma dönüştürülmesinin amaçlandığı aktarıldı.

Açıklamada, altyapı yatırımlarının ağırlıklı olarak ABD'de yapılacağı, böylece yapay zeka inovasyonu ile ekonomik büyümenin destekleneceği, bazılarının ise ABD'nin ortak ülkelerine yapılacağı kaydedildi.

Nvidia'nın da söz konusu ortaklığı destekleyeceği belirtilen açıklamada, şirketin yapay zeka veri merkezleri ve fabrikalarındaki uzmanlığını sunacağı bilgisi paylaşıldı.

AT&T 13 milyon dolar veri ihlali cezası ödeyecekAT&T 13 milyon dolar veri ihlali cezası ödeyecek

 

Goldman Sachs yapay zekadaki düşüşü satın alıyorGoldman Sachs yapay zekadaki düşüşü satın alıyor

 

Intel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipi üretecekIntel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipi üretecek

 

Bank of America: Yapay zeka 'internet’in yolundan gidiyorBank of America: Yapay zeka 'internet’in yolundan gidiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)