E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYapay zekâya sordular: İşte agresif altın fiyatı tahmini---

Yapay zekâya sordular: İşte agresif altın fiyatı tahmini

Yapay zekâya sordular: İşte agresif altın fiyatı tahmini
15 Eylül 2024 - 15:32 borsagundem.com

OpenAI'nin yeni yapay zekâ modelinden 2024 sonu için altın fiyatları hakkında beklentiler alındı. İşte bu tahminlerin ayrıntıları..

Altın piyasaları yatırımcılar ve analistler için her zaman önemli bir odak noktası olmuştur. Bu bağlamda, finans haberleri sunan Finbold, yapay zekâ (AI) şirketi OpenAI'nin ChatGPT o1 isimli en yeni ve en gelişmiş modeline yatırım tahminleri ve 2024 yılı sonu için altın fiyatı beklentilerini sordu.

ChatGPT'nin mevcut fiyatlar üzerinden yaptığı analizde, altın için bir düşüş senaryosu öngörülmüyor. Kötümser tahminler, altın fiyatını ons başına 2 bin 800 dolar seviyesinde görürken, daha iyimser tahminler ise emtiayı 3 bin 200 doların üzerinde bekliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, yapay zekâ ayrıca altının yükselişinden dolar gibi zayıflayan para birimlerini sorumlu tuttu. Kısmen enflasyon, Japon yenindeki gelişmeler ve ABD Merkez Bankası'nın aylar sonra ilk kez faiz indirimine gideceğine dair mevcut piyasa beklentileri değerli metali destekledi.

Yapay zekâ ayrıca altını ekonomik belirsizliğin ortasında doğal bir güvenli liman olarak işaret etti. Jeopolitik gerilimler dünya çapında artarken ve resesyon korkuları yatırımcıların zihnini meşgul ederken değerli metal, diğer alternatifleri arasında parladı.

Altın fiyatları dolar karşısında son bir  yılda yüzde 34,75 büyüme kaydetmiş durumda. Değerli metal ayrıca 2 bin 586 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. 

Bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı altın olduBu hafta en çok kazandıran yatırım aracı altın oldu

 

Altından üst üste yeni rekorAltından üst üste yeni rekor

 

Altının kilogram fiyatında son durumAltının kilogram fiyatında son durum

 

Ons altın yeni zirvesini gördüOns altın yeni zirvesini gördü

           

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik15 Eylül 2024 16:08

    Yapay zekaya o kadar anlam yüklememeli. Kriptolar da merkeziyetsiz olacaktı da ne oldu? Devletler para hareketlerini kontrol altında tutmak için kriptolara el attı.