E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYapı Kredi Koray’a dava şoku ---

Yapı Kredi Koray’a dava şoku

Yapı Kredi Koray’a dava şoku
27 Nisan 2011 - 08:03 borsagundem.com

Çankaya Belediyesi’nin imar planını iptal etmesinin ardından evlerinin yıkılabileceği gerçeği ile karşı karşıya kalan site sakinleri dava açıyor

ELİF BATU YENER/BORSAGUNDEM.COM
Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) başı başkent Ankara’nın en lüks sitelerinden biri olarak anılan “Ankara Ankara Projesi” nedeniyle dertte. Önce “Ankara Ankara projesi”nin imar planın iptaliyle şok yaşayan Yapı Kredi Koray GYO, şimdi de daire sakinlerinin ard arda açtığı tazminat davaları ile karşı karşıya. Çankaya Belediyesi’nin imar planını iptal etmesinin ardından evlerinin yıkılabileceği gerçeği ile karşı karşıya kalan site sakinleri birer birer dava açmaya başladı. İmar planları iptal edilince, Yapı Kredi Koray GYO'nun lüks projesi Ankara Ankara'nın konut sahiplerine yıkım tebligatı gitmişti. Şirketin Danıştay nezdindeki girişimleri ise sürüyor.
Dava sayısı artabilir
Ankara Ankara Ankara-Ankara projesiyle ilgili olarak şu anda iki dairenin sahibi Yapı Kredi Koray GYO aleyhine dava açmış durumda. İlk davayı C Blok 6 no'lu dairenin sahibi Nilgün Altuniç Ankara Tüketici mahkemesi nezdinde dava açtı. Ardından da A Blok, 41 no'lu daire sahibi Sibel Dumanlı’nın 500 bin lira talepli alacak davası geldi. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre Dumanlı da Ankara 4. Tüketici Mahkemesi nezdinde 500 bin liralık alacak davası açtı. Yıkım kararının site sakinlerine tebliğ edilmiş olması nedeniyle dava sayısının artabileceği belirtiliyor.
Yapı Kredi Koray GYO’nun Ankara Çankaya'daki 184 konutluk Ankara Ankara projesi ile ilgili imar planının iptaliyle sonuçlanan dava 2007’de açılmıştı. Proje ise Mayıs 2008’de tamamlanmıştı ve yapı kullanma izin belgesi alınmıştı. Şirket Danıştay’a kararın iptali için başvuruda bulunmuştu. Ancak Danıştay mahkeme kararını onamıştı. Şirket Danıştay’da karar düzeltme için gerekli hukuki girişimlere başladığını açıklamıştı.
Sermayesinin yüzde 26,01’i Yapı Kredi Bankası’na ait olan Yapı Kredi Koray GYO’nun yüzde 7,54’ü ise Koray Yapı’ya ait. Murat Koray, Selim Koray ve Semra Turgut’un yüzde 5’şer payı bulunan şirketin yüzde 49’u halka açık.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • takıpci26 Nisan 2011 14:17

    ınsaatlar bıtıp ınsanlar evlerıne oturuncaya kadar neden ıptal edılmemıs her halde boylesı daha zevklı