E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYardıma muhtaçlara tarihi geçmiş ürün vermişler---

Yardıma muhtaçlara tarihi geçmiş ürün vermişler

Yardıma muhtaçlara tarihi geçmiş ürün vermişler
28 Eylül 2019 - 11:50 borsagundem.com

Kocaeli’de yer alan Dilovası Sosyal Etki Merkezi’nde yardıma muhtaç kimseler için çeşitli yiyecekler toplandı. Merkezde toplanan ve vatandaşlara ücretsiz dağıtılan ürünlerin son kullanma tarihinin geçtiğini CHP’li Meclis Üyesi İnci Aydemir tespit etti

Kocaeli'de Gebze Ticaret Odası, Ford Otosan ve Gıda Kurtarma Derneği'nin işbirliğinde hazırlanan “Gıdanı Kurtar” manifestosu ile toplanan yiyeceklerin ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması kararı alındı.Bu kapsamda Dilovası'nda Sosyal Etki Merkezi kuruldu.

“16 EYLÜL TARİHLİ ÜRÜNLER DURUYOR”

CHP Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi İnci Aydemir söz konusu merkezde yaptığı incelemelerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin vatandaşa ulaştırıldığını tespit etti. 26 Eylül'de merkeze giderek incelemelerde bulunan Aydemir 16 Eylül tarihli ürünlerin raflarda durduğunu belirledi.Son kullanma tarihi 24 Eylül olan donmuş köftede Aydemir'in tespitlerinde yer aldı.

“MERKEZİ MÜŞTERİ GİBİ DENETLEDİM”

Merkezi inceleyen Aydemir, “Gebze Ticaret Odası'nın ilçemize kazandırdığı estetiği binanın alt katında bulunan Sosyal Etki Merkezi'ne müşteri gibi gidip hem çevre denetmeni olmam hem de belediye meclis üyeliğinin bana vermiş olduğu sorumluluktan dolayı birtakım incelemelerde bulundum. İhtiyaç sahiplerine karşılıksız yardım etmek olan gıda bölümünde tarihi geçmiş ürünlere rastladım” dedi.

“TÜKETİCİYE ZARAR VERİR”

Konuyu meclis gündemine de taşıyan Aydemir, “Bu insanlar yardıma muhtaç diye yapılan muameleyi hak etmiyor Buradan Gebze Ticaret Odası Başkanımız sayın Nail Çiller'e yardımseverliğinden dolayı teşekkür ettiğimizi belirtiriz. Ancak o merkezde yeterli denetimlerin olmadığını tarihi geçmiş olan gıdaların tüketicinin sağlına zarar vereceğini belirtir, denetimlerin yetkili birimler tarafından yapılması gerektiğini talep eder, kamuoyuna saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu. (Uğur Enç / Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Itri29 Eylül 2019 13:22

    Sarayda ejder meyveli smothi içiliyor, taze taze

  • KILIÇ29 Eylül 2019 09:07

    CHP GELİRSE O GIRTLAGINDAKİ LOKMANIDA ALIRSA ŞAŞRTMAM.BUNLAR SÖZDE HALKÇI İSTANBULLU BELEDİYEDEN ATILAN İŞÇİLERİN ÇOCUKLARINI DÜŞÜNEN VARMI O ÇOCUKLAR BELKİDE ŞİMDİ AÇ KALIYOR İŞTE BU CHP NİN GERÇEK YÜZÜ AKP SAYESİNDE BU ÜLKEDE HERKESİN EVİNE AŞ GİRDİ .CHP Lİ AYDEMİR KAPI ÖNÜNE KOYDUGUN İŞÇİLERİN EVİNE BİRAZCIK MAKARNADA OLSUN GÖTÜRDE ÖYLE KONUŞ.

  • Metin28 Eylül 2019 20:55

    Herkes konuşur akp böyle yapar

  • Gökhan 28 Eylül 2019 18:45

    Avrupa’da kullanma tarihi yasası değişti üzerinde yazandan 1 yıldan fazla kalsa bile tüketilir israfın önüne geçmek için kaldıki bozuk ürün kokar sazan CHP’liler atlamış oltaya

  • Talip28 Eylül 2019 20:56

    O zaman kendileri yesin

  • Ahlaksızlar...28 Eylül 2019 12:50

    Çocuğuna, anana, bacına, babana, dayına, 7 ceddine soyuna, sopuna yedirmeyeceğin o ürünleri....Boynu bükük, fakirleşen  vatan evlatlarına yedirenler benim gözümde, şerefsizdir. onursuzdur. Ben affetmem kardeşim. Milletini sevende affetmemeli. İster akepe, ister chepe saklanma o parti arkasında sakın haa... ne haltsa ne partin bana ne...... kardeşim kimin malını? kime veriyorsun sen ? anaaın hayratınamı dağıtıyorsun cebinden para verdin de? Küfür edilecek bir organizasyon. affı yok. olay çok büyük.Sağlık bakanı ve personeli kontrol etmemiş mi ?_ bozuk ürünler imha olması gereklidir. Çöptür o çöp. Bazı hayvan barınaklarına verilebilir...

  • Mede28 Eylül 2019 13:57

    Reis ben bazen tarihi az geçmiş ürünleri israf olmasın diye risk alıp yiyorum. Ama garibana yediremem içim elvermez, aileme de yedirmiyorum, kendim yiyorum. Amelelik ruhumda var fukara büyüdüğüm için 😀

  • genç28 Eylül 2019 12:22

    kocaeli kızılayı bir inceleseler çayırova,gebze neler dönüyor

  • ahhaah28 Eylül 2019 12:58

    hocam ilgili kurum başında cehape ve iyi partili biri varsa, inan bana yarın cumhhuriyet savcıları kolluk güçleri ile birlikte sağlık bakanlığı denetim ekipleri ile birlikte gider... ama bahsettiğin olay, akepe ve yandaş bir bakanlığın denetim kordinesi vede torpilli bir atamala başkan yada yöneticisi varsa kimse gitmez bile... nasıl olsa zam yapar millet cebinden katakullileri bütçe yapar toplarla. sabırla izliyoruz. üzülerek ama inanç her daim yükse.

  • :))28 Eylül 2019 12:14

    Ziyan olmazın, kedi köpek yemesin diye yapılan bir etkinlik mi bu ? Yazık. Bu millet 7 düvenle kafa tutup savaşmış bir milletin torunları... Elde mama tutar gibi ne hala getirdiniz şerefli onurlu milletimi...Hesaplarınız sorulacak. İnanıyorum. Diz çökmeyen bu millet, sizlere tokatı çarpacak. O güne çok az kaldığına inanıyorum. İlk seçimlerde hesaplar tek tek sorulacak. 

  • HALKIN ADAMI28 Eylül 2019 11:57

    IYİ Kİ VARSIN CHP.YOKSA HALKIMIZ HABERİ DAHİ OLMAYACAK BOZUK GIDALAR FAKİR HALKA YEDİRİLRİLECEKTİ .

  • KILIÇ28 Eylül 2019 21:56

     chp gelirse açlıga mahkum olur yada sefalet içinde yaşar bu hükümet gibi halkına yardım edeni bu yaşıma kadar görmedim yaşım 60 allah chp ye fırsat vermesin .