E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYARIN AÇIKLANACAK İSTİHDAM VERİSİ ÖNEMLİ!---

YARIN AÇIKLANACAK İSTİHDAM VERİSİ ÖNEMLİ!

YARIN AÇIKLANACAK İSTİHDAM VERİSİ ÖNEMLİ!
02 Eylül 2010 - 04:46 borsagundem.com

FED'i beklenenden önce bir adım atmaya itecek olan en önemli gösterge ise yarın açıklanacak olan istihdam verisi olacak.

İlk olarak ABD'de merkez bankasının ekonomiye kan vermek adına kriz döneminde başladığı ve son olarak Ağustos ayında devam kararı verdiği tahvil alım programını biraz daha genişletmesi gerekecek. Ancak son olarak önceki gün açıklanan ABD Merkez Bankası (FED) tutanaklarında Başkan Ben Bernanke'nin durum iyice kötüleşinceye kadar kemerleri fazla gevşetmeyeceği ortaya çıktı. Tutanakta ABD ekonomisinde "kademeli" bir bozulma görülürse itfası gelen mortgage tahvillerinden elde edilen kaynakla uzun vadeki hazine tahvili alımlarına gidileceğine vurgu yapıldı. Oysaki piyasalar bu konuda FED'den daha çabuk bir hamle bekliyor. Bu nedenle FED'in bu ay içinde tahvil programını büyütmemesi piyasalar tarafından olumsuz algılanabilir, yeni sert satışlar yaşanabilir. FED'i beklenenden önce bir adım atmaya itecek olan en önemli gösterge ise yarın açıklanacak olan istihdam verisi olacak. İşsizlik oranının yüzde 9,5'ten yüzde 9,6'y çıkması tahmin ediliyor. Veri beklenenden kötü gelirse FED'in bu ay içinde yeni tahvil alımlarına gidebilir. Ayrıca bu ay S&P'den not darbesi yiyen İrlanda'nın bankaları da eylül ayında 25 milyar doların üzerinde borç ödemesi gerçekleştirecek. İrlanda bankalarının ödeme konusundaki başarısı ise Euro Bölgesi'ne ilişkin şimdilik dinmiş olan kaygıları yeniden alevlendirebilir. Japonya'da ise merkezin yene müdahale etmekte gecikmesi satışları hızlandırır. ABD'de bir süredir ikinci dip endişeleri ve pahalı yen kaygılarıyla devam eden satışların ardından piyasaların "kahramanı" Asya oldu. Çin'den gelen ve... ( KB)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)