E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYatırım devinin Türkiye aşkı---

Yatırım devinin Türkiye aşkı

Yatırım devinin Türkiye aşkı
20 Haziran 2012 - 15:13 borsagundem.com

Dünyaca ünlü yatırım ve finans uzmanı Rogers, Türkiye için öyle sözler söyledi ki

Dünyada ”emtia gurusu” olarak tanınan yatırım ve finans uzmanı Jim Rogers, Türkiye’nin cari açığının hala yüksek olduğunu belirterek, ”Türkiye benim yatırım listemde üst sırada. Eğer cari açık konusu çözümlenirse, Türkiye benim yatırım listemde çok yukarıda yer alıyor diyebilirim” dedi.
Rogers, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin atması gereken adımlardan en önemlisinin pazarını daha fazla serbestleştirmesi olduğunun altını çizerek, bunun sermayenin serbestçe akışını sağlayacağını, Türkiye’nin son yıllarda ekonomisini büyük oranda serbestleştirdiğini, ancak daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi.
YATIRIM LİSTEMDE EN ÜST SIRALARDA
Türkiye ile ilgili başlıca çekincesinin cari açık olduğuna dikkati çeken Rogers, Türkiye’nin potansiyel yatırım listesinde üst sıralarda yer aldığını vurguladı.
Avrupa ve Asya arasındaki en heyecan verici ülkelerden birinin Türkiye olduğunu dile getiren Rogers, ”Türkiye, son yıllarda gelişme kaydetti, fakat cari açık halen yüksek. Türkiye’yi çok seviyorum ama bu gerçekle yüzleşmemiz lazım. Halihazırda dünyadaki artan ekonomik problemler sebebiyle şu anda hiçbir yatırım yapmıyorum, hisse senedi almıyorum. Şu anda diğer insanların neler yaptığını izliyorum. Küresel ekonomideki değişimleri göz önüne alarak, ilerleyen dönemde doğru hareketi yaparım. Fakat Türkiye, benim yatırım listemde üst sırada. Eğer cari açık konusu çözümlenirse, Türkiye benim yatırım listemde çok yukarıda yer alıyor diyebilirim” şeklinde konuştu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)