E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiYatırım Komitesi'nin önerdiği hisseler ---

Yatırım Komitesi'nin önerdiği hisseler

Yatırım Komitesi'nin önerdiği hisseler
10 Ocak 2012 - 08:54 borsagundem.com

Yatırım Komitesi bu hafta hangi hisseleri önerdi, yatırımcılar için nasıl bir strateji belirledi?

Anadolu Yatırım Araştırma biriminin hazıladığı Yatırım Komitesi toplantı notları şöyle:
Yatırım Komitesinde toplantısında olumsuzluk hakimdi. İlk ve önemli destek 48.800 olup, haftalık stop-loss noktamız...
2012 yılında yaptığımız 2. toplantıda komite üyelerinin beklentilerinin belirgin şekilde olumsuza döndüğünü görüyoruz. Haftanın ilk seansında piyasalarda %1 seviyesinde kayıplar hakimdi, işlem hacminde ise Aralık 2011 göre gözle görülür bir iyileşme var. Gündemin gayet yoğun olduğu haftada Avrupa odaklı veri ve gelişmelerin endeksler üzerinde etkili olması bekleniyor. Avrupa Merkez Bankasının hafta içinde gerçekleştireceği faiz toplantısı yatırımcılar açısından beklentilerin en çok yoğunlaşacağı gelişme. İngiltere Merkez Bankası’nın yapacağı faiz toplantısından herhangi bir sürpriz karar beklenmiyor. Geçen haftalarda yaşadığımız ABD verilerine paralel seyrin bu hafta son bulması yüksek ihtimal. Çarşamba günü gelecek olan TCMB Kasım Ayı Cari İşlemler Dengesi ekonominin genel görünümü hakkında bilgilendirici olmasının yanında, döviz kurları üstünde etkili olmasını beklediğimiz bir veri. TCMB’nın geçen haftalarda başladığı agresif dövize müdahale hamlelerinin bu hafta da devam edip etmeyeceği, parasal sıkılaştırmanın boyutunun ne olacağı kısa vadede yurtiçinde takip edilmeye devam edilecek. Aşağı yönlü hareketlerde 48,800-47,000 ve 46,000 noktaları komite üyelerinin en çok telaffuz ettiği destekler olarak karşımıza çıkarken olumlu havada ise 51,000-52,500 ve 53,000 noktaları belirgin direnç noktaları olarak karşımıza çıkmakta. Üyeler, stop-loss noktası olarak 48,800 noktasını belirlerken, tepkilerin belirgin olması içinde 52,500’lerin üstünde kalınması gerektiğini vurguladılar.


Yatırım Komitesi Kararlarında Uygulanacak Strateji:
Yatırım Komitesi’nde önerilen hisse senetlerinin hafta içerisinde daha dinamik bir şekilde değerlenmesini sağlamak, yükselişlerden yararlanmak ve hızlı satış baskılarından kurtulmak maksadına yönelik olarak satış hedefi ve bir tane stop-loss seviyesi vermekteyiz. Buradaki stop-loss noktaları satış baskısının arttığı durumlarda satış için kullanılacağı anlamındadir. Aşırı oynak olduğumuz bu günlerde stop-loss noktalarının yeniden yukarı kırılması durumunda hisseler bu stop-loss noktasından yeniden portföye dahil edilecektir.
ANADOLU YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • işlem vergisinden kaçacak fonlar Türkiyeye ge...09 Ocak 2012 18:44

    AB'nde başlatılacak işlem vergisinin İMKB'ye yoğun nakit akışı sağlamasıyla borsamız önemli yükselişlere gebedir.

  • BOLLİNGER ÇUBUKÇUOĞLU09 Ocak 2012 16:15

    macd'ın çizilmemesi için,tirix'i iyi göstermeli,bollinger çubuğunun herhangi bir tarafa yanlışlıkla yönelip de çizik oluşmaması için de satışın son aşamasında satış yapmak yerine alış yapılmalı aksi takdirde tirix'lenilebilir ve ele alınmış olunan bollinger çubuğu kesinlikle yanlış bir yerde insanı olmadık zararlara uğratabilir de.Sonuçta macd çizildiği kadar çizilse de hisseler taşınmalı,nakit varsa her kademede bollinger çubuğundan da korkmadan kağıt alınıp uzun vadeli olarak taşınmalı diyorum.

  • seyfullah islamoğlu09 Ocak 2012 16:03

    piyasada daha ucuz kalmış hisseler varken yatırım komitesi pd/dd 15 olan hisseyi neden önerir.İLGİNÇ doğrusu...