E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırım yapmak için elinizi çabuk tutun---

Yatırım yapmak için elinizi çabuk tutun

Yatırım yapmak için elinizi çabuk tutun
07 Nisan 2015 - 13:07 borsagundem.com

Avrupa borsalarında yatırım için acele edin uyarısı geldi

Analistler Avrupa Merkez Bankası’ndan gelen parasal genişleme paketinin etkisiyle yükselen Avrupa borsalarına yatırım için acele edilmesi gerektiğine işaret etti.

Reuters’a konuşan analistler, AMB’nin de parasal genişlemede Fed gibi bir yol izleyip, bir yerden sonra parasal genişleme musluklarını kesebileceğini, bunun da mevcut likidite bolluğunun sona ermesi anlamına geleceğini ifade etti.

Analistler, bu yüzden Avrupa’dan kar etmek isteyenlerin bu dalgayı yakalaması gerektiğini söyledi.

CNBC kanalına konuşan S&P Capital IQ’nun küresel piyasalar istihbarat şefi Mike Thompson, “Avrupa’da piyasalar, özellikle de borsalar, ABD’nin birkaç yıl önce Fed’den gelen parasal 
genişlemeyle izlediği yolu izliyor. Şu anda Avrupa’da da ABD’nin o yıllarının küçük bir yansımasını izliyoruz” dedi.

HANGİ HİSSELER ÖNERİLİYOR?

Yatırım fonu Hermes Sourcecap European Alpha’nın idari direktörlerinden Martin Todd, geçen hafta Avrupa’da büyüme potansiyeli olan hisseleri sıraladı.

Analist, İspanyol havayolu şirketi Aena, Zürih merkezli gıda şirketi Aryzta, finansal hizmetler şirketi Wirecard, İspanyol tekstilci Gamesa ve Telecom Italia’nın “uzun vadede büyüme potansiyeli olan” şirketler olduğunu söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)