E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYatırımcı gelişen piyasalardan kaçıyor---

Yatırımcı gelişen piyasalardan kaçıyor

Yatırımcı gelişen piyasalardan kaçıyor
20 Haziran 2013 - 11:19 borsagundem.com

Küresel çapta teşviklerin azalacağı düşüncesiyle gelişen piyasalardan 3.9 trilyon dolarlık fon çıkışı oldu

Küresel teşviklerin azalacağı düşüncesi ve ekonomik büyümedeki yavaşlamanın Hindistan'dan Brezilya'ya hisse senetleri, tahviller ve para birimlerine yansımasıyla gelişen piyasalardan son 2 yılın en hızlı fon çıkışı yaşandı.
EPFR Global'ın verilerine göre 12 Haziran'a kadar uzanan 3 haftalık dönemde gelişen piyasa varlıklarına yatırım yapan fonlardan 19 milyar dolar ile 2011'den bu yana en yüksek ölçekli çıkış oldu. Yabancı yatırımcılar bu ay 5.6 milyar dolar değerinde Brezilya hissesinden ve 3.2 milyar dolarlık Hint tahvilinden çıktı. Rupi geçtiğimiz hafta rekor düşüğe geriler ve real de 2009'dan bu yana en düşüğüne işaret ederken, JP Morgan Chase&Co'nun gelişen piyasalar endeksi de bu çeyrekte yüzde 1.4 düştü.
Bunların deprem öncesi sallantıları olduğunu ve daha büyüğünün yolda olduğunu söyleyen SLJ Macro Partners LLP'nin eşkurucularından Stephen Jen, bunun gelişen piyasalarda çok büyük düşüş olduğunu, fiyatların kriz olmadan kriz seviyelerinde seyredebileceğini söyledi.
Gelişen piyasalara son 4 yılda giren fonlardaki 3.9 trilyon dolarlık çıkışta, Türkiye ve Brezilya'da enflasyon mücadelesinden, hükümetlerin altyapı çalışmalarına kadar bir dizi politikalarını zorlayan kitlesel protestolar da etkili oldu.
Dünya Bankası Çin'de 1999'dan bu yana en düşük büyümesini öngörürken, Endonezya, Brezilya ve Şili'nin cari açığı 10 yılın en yüksek seviyelerine tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tabi tabi 20 Haziran 2013 11:28

    verin de biz toplayalım haberi! aç gözlüler sizi! bi bitmediniz gitti yav!

  • gider gelir20 Haziran 2013 11:26

    geri gelecekler kaçıp da nereye gidecek kuluçkaya mı yatıracaklar paraları

  • eren20 Haziran 2013 11:25

    merkeezz bankası neredeeeee neden bir müdahale yok piyasaya..iç açıcı bir durumun olmaması eshef verici...millet kaçmadan toparlayın.kimsede para kalmadıı...horsızlık diz boyu hisselerde.

  • şerbetli ekonomi20 Haziran 2013 11:24

    bizim ekonomi iç ve dış sarsıntılara karşı dayanıklı bişey olmaz