E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYatırımcılar altın pozisyonunu azalttı---

Yatırımcılar altın pozisyonunu azalttı

Yatırımcılar altın pozisyonunu azalttı
13 Ekim 2014 - 13:49 borsagundem.com

Hedge fonları, yükseliş beklentisi ile açtıkları pozisyon sayısını geçen hafta azalttı

Hedge fonları, yükseliş beklentisi ile açtıkları altın pozisyolarını, fiyatların küresel ekonomik büyümenin zayıflamakta olduğuna ilişkin endişelere bağlı olarak Haziran'dan bu yana en hızlı artışını gerçekleştirmesinden hemen önce azalttı

ABD'de resmi verilere göre, New York'ta vadeli ve opsiyon piyasasında açılan net uzun altın pozisyonları, düşüşünü sekizinci haftaya taşıdı. Uluslararası Para Fonu (IMF), 7 Ekim'de yaptığı açıklamada, 2015 yılı için dünya ekonomisi büyüme tahminini düşürdü. Fed'in geçen hafta açıklanan toplantı tutanakları, politika yapıcıların, dünya ekonomisindeki yavaşlamadan endişe duyduklarını gösterdi ve bu durum, rekor düşük seviyedeki borçlanma maliyetlerinin sürdüreleceği beklentisini güçlendirdi. 

Altın destekli exchange traded fonlarının (ETF) toplam değeri geçen hafta yaklaşık 1.2 milyar dolar ile Haziran ayından bu yana en hızlı artışını gösterdi. New York'ta işlem gören vadeli kontratların 30 günlük tarihi volatilitesi, 9 Ekim'de, yatırımcı ilgisinin yeniden artması ile birlikte, bir ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Altın fiyatları, bu yılın ilk yarısında, Ukrayna ve Orta Doğu'da artan gerilimin güvenli liman alımlarını artırması sonucu yüzde 10 yükseldi. 

U.S. Global Investors'ın para yöneticilerimden Ralph Aldis, 8 Ekim'de yaptığı değerlendirmede, "Fed'in agresif bir şekilde faiz artırımına gideceği bir büyüme senaryosunun içinde olduğumuzu düşünmüyorum," dedi ve "Ücretlerde artış yok ve bu durum, insanların henüz resesyondan çıkıldığını hissetmediğini söylemesinin nedenlerinden biri. Bu noktada muhtemelen bazı kırılmalar göreceğiz" şeklinde görüş bildirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • her halükarda borsalar tehlikeli13 Ekim 2014 14:00

    abd resasyonu bitmedi ise daha kötü gelişmeler başlar borsalar bunu olumsuz algılar dünyada,yok 2015 ortasında faizler artacaksa abd iyileşmesi olursa yine şimdiden borsalar satışa hazırlanır dolar yükseleceğinden.Sonuç borsada kazanç bitti uzatmalar var sadece.