E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYatırımcılar altından kaçıyor---

Yatırımcılar altından kaçıyor

Yatırımcılar altından kaçıyor
09 Eylül 2014 - 11:44 borsagundem.com

Para yöneticileri, altın fiyatlarındaki düşüşlerle birlikte, "uzun" altın pozisyonlarını azaltmaya devam etti

Para yöneticileri, altın fonlarının değerinde 1.6 milyar dolarlık erimeye yol açan fiyat düşüşleri ile birlikte, yükseliş beklentisi ile açtıkları altın pozisyonlarını üçüncü hafta üst üste azalttı. 

ABD resmi verilerine göre, vadeli ve opsiyonlarda net uzun altın pozisyonları, spekülatörlerin kısa pozisyonlarda son üç ayın en hızlı artışını gerçekleştirmelerinin ardından, 11 haftanın en düşük seviyesindeydi. Yatırımcılar geçen hafta, fiyatlardaki yüzde 1.6'lık düşüşle birlikte, altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla 13.1 tonluk altın satışı gerçekleştirdi. Bu Nisan ayından bu yana en hızlı satışı işaret ediyor. 

New York vadeli ve opsiyon kontratlarında açık pozisyon sayısı, ABD ekonomisinde iyileşme ve dolar ve hisse senetlerindeki yükselişlerin yatırımcı talebini düşürmesi sonucu son beş yılın en düşük seviyesi yakınında. Fiyatlar geçen hafta, Ukrayna hükümetinin Rus yanlısı ayrılıkçılarla ateşkes konusunda anlaşmaya varması ve doların euro karşısında, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz indirimi sonrası bir yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıkmasının ardından düştü. 

San Antonio'da U.S. Global Investors fon yöneticilerinden Brian Hicks, "Piyasada birkaç hafta önce gördüğümüz endişe ve korku azaldı," dedi ve "Avrupa teşvik sağlamaya devam etme ihtiyacı hissedecek, ancak ABD'de merkez bankası teşvikleri dizginleyecek. Bu iki trend doları yukarı yönde itmeye ve altın için sorun oluşturmaya devam edecek" şeklinde görüş bildirdi. 

Altın vadeli kontratları son 12 ayda yüzde 8.7 düşerek, dün itibariyle 1,265.50 dolara indi. 22 ham maddeyi içeren Bloomberg Emtia Endeksi yüzde 4 düşerken, MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 15 tırmandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi 5 Eylül'de 13 ayın zirvesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)