E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar başkanlık seçim gününe nasıl hazırlanmalı?---

Yatırımcılar başkanlık seçim gününe nasıl hazırlanmalı?

Yatırımcılar başkanlık seçim gününe nasıl hazırlanmalı?
27 Eylül 2024 - 17:36 borsagundem.com

ABD’de başkanlık yarışının galibinin seçim gecesi belli olması beklenmiyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de başkanlık seçiminin sonuçlarını seçim gecesi belli olması mümkün gözükmüyor. Peki yatırımcılar bu duruma nasıl hazırlanmalı?

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, UBS'ten stratejist Kurt Reiman, Beyaz Saray yarışında bir sonuç elde etmenin zaman alacağını öngörüyor ve yatırımcılara iyi bilinen bir güvenli liman varlığını almalarını öneriyor.

Seçim yarışı başa baş geçecek

MarketWatch’tan Victor Reklaitis'in haberine göre, UBS’ten Kurt Reiman, çekişmeli geçeceği düşünülen Beyaz Saray yarışının galibinin 5 Kasım gecesi belirlenmeyeceğini söylüyor ancak yatırımcıların buna göre konumlanmalarının bir yolu  olduğunu da ekliyor.

İsviçre bankasının Amerika'daki baş yatırım ofisinin sabit gelir başkanı Kurt Reiman, “Bu yakın geçecek bir seçim olacak ve bu nedenle seçim gecesi bir sonuç elde etmek benim temel varsayımım değil. Daha uzun bir süreç beklemek daha makul olur” diyor.

UBS tarafından düzenlenen bir medya toplantısı sırasında konuşan Reiman, “Oyların yeniden sayılması için davalar açılabilir ve bu sa sürecin uzamasına neden olabilir” şeklinde konuşuyor.

Sonuçlar 4 gün sonra açıklanmıştı

Hatırlanacağı üzere, 2020 Beyaz Saray yarışında da Demokrat aday Joe Biden'ın Associated Press ve diğer büyük yayın merkezleri tarafından Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a karşı galip geldiği açıklaması ‘seçim günü’nden dört gün sonrasına kadar gerçekleşmemişti.

Reiman, ayrıca, Trump ile Kamala Harris arasında muhtemelen tırnak ısırtan bir seçime doğru ilerlerken yatırımcıların kendilerini bu duruma karşı nasıl konumlandırabilecekleri konusunda da bir görüş sunuyor.

Güvenli liman ‘altın’

Reiman, “Çoğu zaman zaten beğendiğimiz ancak bu tür bir senaryoda iyi performans gösterecek yatırımlara bakıyorum. Peki bunun bir örneği nedir? Bizim görüşümüze göre bu altın. Altın güvenli liman varlığı olma avantajına sahip. Yatırımcıların portföy dalgalanmalarını azaltmak için portföylerinde belirli bir dereceye kadar kullanabilecekleri bir varlık” diyor.

Reiman, “Küresel merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmek için acele etmesini ve merkez bankalarının rezervlerini çeşitlendirmesini düşündüğünüzde, bu durum zaten bu yıl çok iyi performans gösteren altını daha da destekliyor” diye ekliyor.

ABD seçimleri borsaları nasıl etkiliyor?ABD seçimleri borsaları nasıl etkiliyor?

 

ABD seçimleri öncesi kritik düello sona erdi!ABD seçimleri öncesi kritik düello sona erdi!

 

Anketler açıklandı: Seçim yarışında başa baş gidiyorlarAnketler açıklandı: Seçim yarışında başa baş gidiyorlar

 

Başkanlık seçimi öncesi borsalarda kronik düşüşBaşkanlık seçimi öncesi borsalarda kronik düşüş

 

Ed Yardeni: Borsada yüksek volatilite seçime kadar sürecekEd Yardeni: Borsada yüksek volatilite seçime kadar sürecek

 

Borsalar başkanlık seçiminin en volatil dönemine giriyorBorsalar başkanlık seçiminin en volatil dönemine giriyor

Citi: ABD seçimleri metal fiyatlarında yükselişi önlemeyi sürdürecekCiti: ABD seçimleri metal fiyatlarında yükselişi önlemeyi sürdürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)