E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYatırımcılar borsayı bastı---

Yatırımcılar borsayı bastı

Yatırımcılar borsayı bastı
11 Ocak 2011 - 08:44 borsagundem.com

Borsa bir saatten az bir sürede yüzde 9,25 oranında değer kaybedince küçük yatırımcılar borsayı bastı, polisle çatıştı

Dakka Borsası'nda DSE Genel Endeksi bir saatten az bir sürede yüzde 9,25 (660 puan) birden düşünce borsada işlemler durduruldu. Bu borsanın 55 yıllık tarihinde bir gündeki en büyük düşüş olarak kaydedildi.
Borsa'nın sözcüsü Şafikül İslam, borsanın yüzde 9,25, düşmesinden sonra düzenleme komisyonunun isteği üzerine alım-satımların askıya alındığını belirtti.
Borsadaki bu sert düşüş üzerine başkent Dakka'da küçük yatırımcılar borsa binasının önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Polis protestocu yatırımcılara müdahalede bulundu.
Polis yetkilisi Azizul Hak, 5 bin kadar yatırımcının borsa binası önündeki caddelerde protesto gösterisi yaptığını, hükümet binalarına zarar veren göstericilere polisin güç kullandığını söyledi.
Yatırımcılardan Arif Muhammed Handker, ''Bugün 3 bin dolar kaybım var. Yatırımlarımın üçte birini kaybettim, 1996'da borsanın çöktüğünü görmüştün ancak, bu ondan daha kötü'' dedi.
Başka bir yatırımcı Münirul İslam da, ''Bugün 70 bin dolar kaybettim. Tüm birikimim uçup gitti'' diye konuştu.
Geçen yıl yüzde 80 değer kazanan Dakka Borsası, geçen yıl aralık ayında bazen keskin düşüşler göstermişti.
Bangladeş'te son yıllarda borsanın yükselmesi yüz binlerce küçük yatırımcının borsaya yönelmesine yol açmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bizimkiler kaç dakka10 Ocak 2011 18:17

    haberde küçük yatırımcının biri %10 luk düşüşte 3.000 dolar kaybım var diyorsa demekki 30.000 dolarla oynuyor ki bu ne biçim küçük yatırımcı bu adam dakkanın bence en zenginlerinden.hiç kimse parasının % 100 ünü borsaya ayırmayacağına göre demek ki adamın 100.000 doları var ise dakkadaki küçük yatırımcılar bizde ancak orta büyük yatırımcı demktir ki bu da bizim dakkadan beter olduğumuz mu demek olur çok karışık bir hesap ama dakka deyip geçme k.yatırımcısı bile 30.000 dolarla borsada .

  • dakka borsası ucuzlamış ben gidiyorum mallanm...10 Ocak 2011 17:50

    ben dakka borsası bu kadar düşmüşken dakkanın en iyi hisselerini inceleyip defter değeri,piyasa değerinin altında,değerli arazisi olan,düşük ödenmiş sermayesine göre çok sayıda bedelsiz verecek bir hisseden almak üzere dakka'ya gitmeyi düşünüyorum,eğer yetişebilisem ucuza da yakalarsam alacağım,yok gidene kadar dakka borsası yükselirse ne yaparım bileniyorum .

  • BROKER10 Ocak 2011 17:46

    İKİ GÜNDE BU KADAR DÜŞEN BORSADAN MAL ALMAK LAZIM TEPKİ ALIŞLARI MUTLAKA GELECEKTİR O TEPKİDE DE EN AZ %7-8 KARLA SATIP BİR DAHA DAKKA BORSASININ DÜŞMESİNİ BEKLEMEK LAZIM.

  • ty10 Ocak 2011 13:42

    aynı oyunu bizdede yaparlar