E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar bu fırsatı değerlendirmedi---

Yatırımcılar bu fırsatı değerlendirmedi

Yatırımcılar bu fırsatı değerlendirmedi
02 Aralık 2014 - 12:09 borsagundem.com

BlackRock'e göre petrol fiyatlarındaki hızlı gerilemenin pek çok para yöneticisini gelişen piyasalardaki fırsatları kaçırmaya yöneltti

BlackRock Inc. gelişmekte olan Avrupa fonları yöneticisi Sam Vecht, “Petrol fiyatlarındaki hızlı gerilemenin pek çok para yöneticisini zaman aşımına uğramış portfolyoları takip etmeye ve Türkiye, Hindistan ve Endonezya gibi gelişen piyasalardaki fırsatları kaçırmaya yöneltti” dedi.

Vecht, “Petrolün 6 aydan kısa bir sürede yüzde 36’lık bir düşüş göstermiş olmasının ithalat yapan ülkelerin enerji maliyetlerini hafifletmesi ve tüketici harcamaları için olanak sağlamasına rağmen, yatırımcılar varlıklarını hareketlendirmekte yeterince hızlı davranamadı” şeklinde konuştu. Vecht, söz konusu gecikmenin Avrupa’da dile getirildiğini ve yöneticilerin ucuzlayan akaryakıtın sanayi malları üreticileri ve tüketici ürünleri şirketleri gibi iş kollarına sağladığı desteği değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Vecht, “Avrupa veya ABD’de olabilirsiniz. Ancak her ne çeşit fon yönetimi yaparsanız yapın, petrolün 110 dolardaki seviyesi ile iyi çalışan portfolyo, 70 dolardaki petrolle çalışan ile aynı değildir. Pek çok insanın fonlarını bu değişimi yansıtacak kadar hareketlendirmediğini düşünüyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)