E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar dünya ekonomisinden endişeli---

Yatırımcılar dünya ekonomisinden endişeli

Yatırımcılar dünya ekonomisinden endişeli
16 Ekim 2014 - 07:55 borsagundem.com

Yatırımcılar dünyanın ekonomi motorlarının güç kaybetmesinden yana endişe duyuyorlar

Dünya ekonomisi Avrupa devlet tahvili krizinden bu yana en büyük güven testinden geçerken yatırımcılar ekonominin motorlarını kaybettiğinden endişeleniyor.

Japonya ve Euro Bölgesi her geçen gün yeni zayıflama işaretleri gösterirken, Çin gibi gelişmekte olan piyasalar büyümeye öncülük etmek yerine aşağı çekiyor. Piyasadaki karışıklık Orta Doğu’daki savaştan kötü etkilenerek, Ukrayna krizinden, Hong Kong’daki protestolardan ve Ebola’nın Dallas’a yayılmasından dolayı şiddetlenmeyi sürdürüyor.

5 yıl önce resesyondan çıkan dünya ekonomisi ile ilgili endişeler merkez bankalarının teşvik depolarını hemen hemen tükettikleri yönünde ilerliyor. Durum böyle iken finans piyasalarının umudu ABD ekonomisinin lokomotif işlevi görerek talebi artırması olarak karşımıza çıkıyor.

New York’ta bulunan BNP Paribas SA Kuzey Amerika başekonomisti Paul Mortimer-Lee, “Küresel ekonomi ve piyasalar tarihi travmatik ekonomik olaylarla dolu. Psikolojik ve fiziksel olarak tam olarak toparlanılmadı ve herkes tekrar gerileme yaşanacağından tedirgin” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)