E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar henüz dibi görmedi!---

Yatırımcılar henüz dibi görmedi!

Yatırımcılar henüz dibi görmedi!
21 Ocak 2016 - 11:21 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda önde gelen yatırımcılar, piyasaların Çin'e bağlı endişelerle daha da düşebileceğini kaydediyor

Yatırım yöneticileri, Çin'de büyümenin yavaşlaması, petrol fiyatlarındaki sert düşüş ve merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek için fazla araçlarının bulunmaması ile birlikte, piyasaların muhtemelen daha da düşebileceğini kaydediyorlar. 

Guggenheim Partners'ın şef yatırım yetkilisi Scott Minerd'e göre, yatırımcıların güvenli limanlara kaçması ile birlikte, Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) yüzde 10 daha düşerek 1,650 puana inecek ve petrol varil başına 20 dolara kadar gerileyecek. T. Rowe Price yatırım fonu son bir yılda rakiplerinin yüzde 99'una göre daha iyi performans gösteren Jeffrey Rottinghaus, ABD ekonomisinin ılımlı resesyona yönelmesi ile birlikte, hisse senedi fiyatlarının yüzde 10 daha gerileyebileceğini belirtti. 

DoubleLine Capital'ın kurucularından Jeffrey Gundlach, sorulara e-posta yoluyla verdiği yanıtta, "S&p 500'de uzatılmış bir düşüş bekliyorum," dedi ve "Yatırımclar, gelebilecek geri sıçrama rallilerinde satış yapmalı" şeklinde görüş bildirdi. 

S&P 500 Endeksi dün seans içinde yüzde 3.7 düşüşle Ağustos ayından bu yana en büyük kaybını yaşadıktan sonra, kayıplarının önemli bir bölümünü geri alarak günü yüzde 1.2 düşüşle tamamladı. Dow Jones Endeksi'ndeki 30 hisse senedinin tümü yıl başındaki fiyatlarının altına indi ve endeks dün yüzde 1.6 düşerek bu yılki kaybını yüzde 9.5'e genişletti. Petrol yüzde 6.7 düşüşle 26.55 dolara kadar indi ve yılbaşından bu yana yüzde 28 kaybetti.

Gundlach, "Aşırı risk taşıma satış baskısına ilave oluşturuyor," dedi ve "Bugünkü düşüşler, teminat tamamlama satışlarından kaynaklanmış gibi göründü" şeklinde görüş belirtti. 

203 milyon dolarlık T. Rowe Price U.S. Large-Cap Core Fund'ın yöneticisi Rottinghaus, "Sanayiler ve emtia ABD de en az altı aydıor resesyonda," dedi ve "Anlamaya çalıştığımız, bu durumun ekonominin tüketici kesimine ne denli yansıyabileceği" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)