E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYatırımcılar salgın tehdidine rağmen risk iştahını kaybetmiyor---

Yatırımcılar salgın tehdidine rağmen risk iştahını kaybetmiyor

Yatırımcılar salgın tehdidine rağmen risk iştahını kaybetmiyor
10 Şubat 2020 - 09:51 borsagundem.com

Küresel ekonomide Korona virüsün yarattığı riske rağmen yatırımcılar dipten almaya devam ediyor. Uzmanlara göre bu riskin arkasında yatan neden merkez bankalarına olan güven.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar Korona virüsün bütün tehditlerine rağmen dipten alarak piyasayı ayakta tutmaya devam ediyor. Allianz’ın ekonomik danışmanı bir dönem Pinco’nun CEO’luğunu da yapan Muhammed El-Erain sürekli artan küresel risklere karşı merkez bankalarının karşı koyma kapasitelerinin sınırlı olabileceğini belirtti. Buna karşın yatırımcılarda halen merkez bankalarına güven tam gaz sürüyor.

Korona virüsün küresel ekonomi üzerindeki etkisiyle ilgili endişeler arttıkça, hisse senetlerinde keskin bir satış tetiklenirken, Fed vadeli işlem piyasasına göre bu yılın sonlarına doğru Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimi beklentileri yükseldi. Çin Halk Bankası'nın uyarıcı ve likidite sağlama çabaları da sinirleri yatıştırma konusunda yardımcı oldu. ABD’deki ekonomik göstergelerin de beklentileri karşılaması hisse senetleri piyasalarında keskin bir toparlanmayı tetikledi.

2.8 trilyon dolarlık varlık danışmanlığı yapan danışmanlık kuruluşu State Street Global Advisors’ın baş yatırımcısı Michael Arone bir röportajında “Yatırımcılar, özellikle merkez bankaları ve FED’in günü kurtarmak için orada olacağını çok uzun zamandan beridir öğrendi” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amanin amanin10 Şubat 2020 12:53

    bunun borsadaki adı büyükler malda yakalandı oluyor...1-2 ayda dünya yıkılsa umurlarında olmaz...malları çıkarlarsa ondan sonra görürüz...  :))

  • Hasan 10 Şubat 2020 10:50

    Çünkü uluslararası piyasa para dolu. Sadece Türkiye’de para yok.