E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar vadeli işlem sözleşmelerinde neden yatırım yaparlar?---

Yatırımcılar vadeli işlem sözleşmelerinde neden yatırım yaparlar?

Yatırımcılar vadeli işlem sözleşmelerinde neden yatırım yaparlar?
25 Nisan 2019 - 08:27 borsagundem.com

Gedik Yatırım Vadeli işlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) hakkında bilmek istediklerinizi yanıtlıyor!

Yatırımcılar Vadeli işlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) riskten korunmak ve kazanç elde etmek amacı ile işlem yapmaktalar.

"VİOP, yatırımcılara düşük teminat ve çift yönlü işlem açabilme avantajının yanı sıra, ürün çeşitliliği ile farklı portföy oluşturma ve riskten korunma imkanı vermektedir.

Sizin için VİOP avantajlarını kısaca özetledik.

VİOP hakkında bilmek istediğiniz her şeyi bize sormak için TIKLAYIN...

• Riskten Korunma

o Döviz kuru oynaklığından ortaya çıkacak riskinizi VİOP’ta yönetebilirsiniz.

• Kurumlara Yönelik

o Şirketler kur risklerini VİOP’ta yönetebilmekte ve kendilerini döviz riskine karşı korumaya alabilmektedir. Kur riskini yönetmek isteyen şirketler, VİOP döviz kuruna dayalı vadeli işlem sözleşmeleri ile bugünden ileri bir tarihteki döviz kurunu sabitleme imkânı elde edebilirler.

• Kaldıraç Avantajı

o Düşük teminatlarla yüksek miktarlı yatırım yapabilirsiniz.

• Çift Taraflı işlem İmkanı

o Sadece piyasaların yükselişinden değil, düşüşünden de getiri elde etmeyi hedefleyebilirsiniz.

• Portföy Çeşitlendirme Amaçlı

o Döviz, altın, hisse senedi, emtialar, elektrik sözleşmeleri gibi 40’tan fazla ürüne yatırım yapabilirsiniz

• Arbitraj Amaçlı

o Eş anlı olarak spot ile VİOP arasında oluşabilecek fiyat farklılıklarından faydalanabilir, düşük fiyatlı piyasadan alıp yüksek fiyatlı piyasada satış yaparak kar elde etmeyi hedefleyebilirsiniz. • Karşı Taraf Riski o VİOP işlemlerinizde tüm teminatlarınız Takasbank güvencesindedir. VİOP’ta karşı taraf riski yoktur.

• Nema Getirisi

o VİOP hesaplarınızda bulunan teminatlar günlük olarak nemalandırılır. Faiz getirisi elde edilir.

• Vergi Avantajı VİOP’ ta endeks ve pay senetlerine dayalı sözleşmelerden elde edilen kazançlar vergilendirilmez. Endeks ve pay vadeli sözleşmeler dışında kalan sözleşmelerden elde edilen kazançlar için %10 vergi uygulanır.

TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİMİ

Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde yapacağınız alım-satım işlemleri sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.

Bu amaçla, 17 Aralık 2013 Tarih ve 28854 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan III-39.1 Sayılı “Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ”in 25. Maddesinin 2.fıkrasında öngörüldüğü üzere “Türev Araçlar Risk Bildirim Formu”nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir. UYARI İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun “Türev Araçların Alım Satımına Aracılık Yetki Belgesi” olup olmadığını kontrol ediniz. Türev araçların alım satımına aracılık faaliyeti konusunda yetkili olan banka ve sermaye piyasası aracı kurumlarını www.spk.gov.tr. veya www.tspb.org.tr web sitelerinden öğrenebilirsiniz"

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)