E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılara tarih dersi---

Yatırımcılara tarih dersi

Yatırımcılara tarih dersi
12 Ağustos 2015 - 13:14 borsagundem.com

Tarih yatırımcılara manşetlerden fazla etkilenmemelerini öğütlüyor

Çin'li yetkililerin piyasayı istikrarlı hale getirme girişimlerine rağmen endişeli yatırımcılar satış yapmaya devam edince Çin borsası daha da düştü. Bu esnada Pazartesi günü Yunanistan borsasını yeniden açtı, Atina Borsası açılışın ardından yüzde 23'e kadar kayıp yaşadı.

BloombergHT'de yer alan habere göre, son zamanlarda manşetler Yunanistan’ın neredeyse iflas bayrağını çekmesiyle ve Çin Borsası'nın çöküşüyle ilgili uyarılar veriyor. Fakat bu sizin mali durumunuzu nasıl etkiler? Fidelity Worldwide Investments’ın Fon Yöneticisi Tom Stevenson "dünyada ne olup bittiğinin farkında olmak güzel fakat özellikle yatırımcılar için dünya genelinde ülke ekonomilerindeki uzun vadeli olayların bilincinde olmak daha önemli" dedi.

“Örneğin Çin’in gelecekteki durumu oldukça parlak. Ekonomileri birçok gelişmiş ülkeden daha hızlı büyüyor.” diye konuştu.

Stevenson'a göre bu ekonomik düşüş geçici bir durum, sağlam kazançtan ümidini kesmeyip gelecekteki birçok potansiyel büyümeye odaklanan yatırımcılar kazançlı çıkabilir.

Stevenson sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa süreli ses getiren konulardan uzak durmalısınız ve nerede yatımınızın olmasını istediğinize karar vermelisiniz. Daha da önemlisi portföyünüzün çeşitlendirilmiş olduğundan emin olun ki tek bir problem sizin için büyük bir darbe olmasın” diye öğütledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)