E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYatırımcıların altına güveni sürüyor---

Yatırımcıların altına güveni sürüyor

Yatırımcıların altına güveni sürüyor
15 Ağustos 2014 - 11:10 borsagundem.com

Büyük fon şirketleri altına olan ilgisini artırdı

Hedge fon Paulson & Co ikinci çeyrekte dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu SPDR Gold Trust’taki payını korumaya devam ederken, Soros Fund Management LLC altın madenciliği hisselerindeki yatırımını keskin bir şekilde artırdı. 

Efsanevi yatırımcı George Soros’un bir ABD altın madenciliği şirketleri BYF’sindeki yatırımını neredeyse iki katına çıkarması hedge fonlardaki büyük isimlerin sarı metale olan güvenlerinin devam ettiğini gösteriyor.

Yatırımcılar, akıllı paranın enflasyon ve ekonomik belirsizliğe karşı bir koruma olarak altına olan algısının değişip değişmediği konusunda önemli ipuçları vermesi nedeniyle önemli fon yöneticilerinin çeyrek dönem raporlarını dikkatle izliyor. 

New York’ta yerleşik Paulson & Co’nun SEC’e verdiği rapora göre fonun SPDR Gold Trust’ta 1,31 milyar dolar değerinde 10,2 milyon hissesi var.

Bu da altın fiyatında ikinci çeyrekte meydana gelen yaklaşık yüzde 3,5’luk artış göz önüne alındığında 45,3 milyon dolar civarında bir kazanç anlamına geliyor. 

Soros Fund Management da Market Vectors Gold Miners ETF’deki payını ikinci çeyrekte 54 milyon dolar seviyesinde değerlenen 2,05 hisseye çıkardı. Şirketin ilk çeyrekteki hisse sayısı ise 1.16 milyondu.

Görünümün önemli yatırımcıların altına olan inançlarını koruduklarını gösterdiğini söyleyen New Jerseyli emtia yatırımları şirketi LOGIC Advisors’ın ortağı Bill O´Neill, “Altın madeni hisseleri nispeten ucuz olarak görülüyor. Soros altın fiyatlarının fiyat aralığının dip kısmına yakın olduğunu düşünüyor olabilir,” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)