E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıların bilmesi gereken 3 faktör!---

Yatırımcıların bilmesi gereken 3 faktör!

Yatırımcıların bilmesi gereken 3 faktör!
14 Ocak 2014 - 06:54 borsagundem.com

Societe General, 2014'te yatırımcının bilmesi gereken üç faktör olduğunu belirtti

Fransız bankası Societe General, yatırımcıların Euro Bölgesi tahvil faizleri, ABD'de borsa rallisi ve gelişen ülkelerde dalgalanmalara dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekti. Küresel araştırma notunu yayınlayan bankaya göre, yatırımcı öncelikle gelişen ülkelerde dalgalanmalara dikkat etmeli. "2013 gelişen ülke para birimlerinde yüzde 20'ye varan değer kayıplarına neden oldu" diyen banka, halen bu para birimlerinden bazılarının dolara karşı 1 yılın en düşük düzeyinde olduğunu hatırlattı. Gelişen ülkelerde geçen on yılda büyümenin kaynağı olan emtia fiyatlarında yükseliş, ucuz işgücü ve küresel büyüme gibi faktörlerin ortadan kaybolmaya başladığını belirten rapor, gelişmiş ve gelişen ülkelerin büyüme oranları arasındaki farkın da 2009'dan bu yana en düşük düzeyde olduğuna işaret etti.

GELİŞEN ÜLKELERDE DALGALANMA BEKLENTİSİ

Banka, ilk çeyrekte özellikle Çin’de kredi riskinin artmasıyla gelişen ülkelerde dalgalanma bekliyor. Bankaya göre yatırımcı ayrıca Euro Bölgesi’nde ekonomiye güvenin Temmuz 2011'den bu yana zirveye ulaşmasında sorunlu ülkelerdeki toparlanmanın da payı olduğunu yazdı. Deflasyon kaygısının sürdüğüne işaret eden Societe General’e göre, Avrupa Merkez Bankası politikasının da etkisiyle birbirine yaklaşan devlet tahvili faizleri yakından izlenmeli. Geçen hafta Güney Avrupa ve Almanya hazine tahvilleri arasındaki fark 200 baz puanın altına inerek tarihi dip seviyeyi gördü. Banka, sorunlu Avrupa ülkelerinde hisse senetleri ve tahvile pozitif yaklaşımını koruyor.

EN HIZLI BÜYÜME ABD’DEN

Societe General’e göre, gelişmiş ülkelerde en hızlı büyüme ise tüketici güveninin yeniden tesis edildiği ve özel sektör yatırımlarının canlandığı ABD’den gelecek. "Fed politikası normalleşse de 2014'te genişlemeci kalacak" diyen banka makroekonomik ortamın hisse senetleri için pozitif olacağı kanısında. Banka, maliyet kısma ve hisse geri alım programları ile fiyat kazanç oranlarının rekor kırdığını belirtti. "Societe Generale marjlar sabit tutulabilirse ABD borsalarında ekonominin de toparlanmasıyla ralli sürer" diyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)