E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıların korkusu Ukrayna---

Yatırımcıların korkusu Ukrayna

Yatırımcıların korkusu Ukrayna
25 Şubat 2014 - 07:37 borsagundem.com

Tahvil yatırımcıları, temerrüt tehdidi altındaki Ukrayna'da yolunu bulmaya çalışıyor

Ukrayna'nın yeni liderlerinin ekonominin tehdit altında ve temerrütün olası olduğunu söylemesiyle, tahvil yatırımcıları yeni yardımların yolda olup olmadığını anlamaya çalışıyor.

Ülkenin gösterge dolar tabanlı ve Nisan 2023 vadeli tahvili, faizin Kiev saat iile 20:00'de 93 baz puan düşerek yüzde 9.26'ya gerilemesiyle birlikte 2 ayın en büyük kazancını kaydetti. Ülkenin tahvillerindeki ralli, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in başkanlıktan geri çekilmesi ve yetkilerini geçici olan Oleksandr Turchynov'a devretmesinin öncesinde 21 Şubat'ta dolar tabanlı gösterge tahvilin faizinin 82 baz puan düşmesini izledi. 

Yanukoviç'in görevinden çekilmesi, geçtiğimiz hafta onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ve 176 milyar dolarlık ekonomiyi çalkantılara sürükleyen çatışmaların sonlanacağı düşüncesini ortaya atsa da, diğer taraftan Ukrayna'nın grivnadaki kayıpları nasıl gidereceği ve borçlarını ödeyeceği sorularına neden oluyor. Avrupa, ABD ve Uluslararası Para Fonu yardım etmeye hazır olduklarını söyledi. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov geçtiğimiz hafta, eski Sovyet ülkesinin Aralık'ta vaad edilmiş olan 15 milyar doları almak için durumunda istikrar sağlaması gerektiğini söylemişti.

Kiev'deki Investment Capital Ukraine'ın araştırma müdürü Alexander Valchyshen, "Yeni hükümet ve yeni başbakanın finansman konusundaki ilk açıklamalarının ne olacağını görmek için beklememiz gerekiyor" dedi.

Koalisyon hükümeti oluşturması için yetki alan Turchynov, haftasonu ülkesinin ekonomisinin "temerrüt öncesi durumda" olduğunu söylemişti. Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's, 21 Şubat'ta ülkedeki temerrüt riskine dikkat çekerek, kredi notunu CCC'ye indirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)