E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYatırımcısından PO’ya dava ---

Yatırımcısından PO’ya dava

Yatırımcısından PO’ya dava
16 Şubat 2012 - 11:42 borsagundem.com

Yatırımcısı OMV Petrol Ofisi AŞ’ye borsa kotundan çıkacağını ilan edip bu karardan vazgeçtiği için zarar ettiği gerekçesiyle dava açtı...

Broker Sahid Zeki, OMV Petrol Ofisi AŞ’ye borsa kotundan çıkacağını ilan edip bu karardan vazgeçtiği için zarar ettiği gerekçesiyle 20 bin TL’lik maddi tazminat davası açtı.
Broker Sahid Zeki, OMV Petrol Ofisi AŞ’ye borsa kotundan çıkacağını ilan edip bu karardan vazgeçtiği için zarar ettiği gerekçesiyle 20 bin TL’lik maddi tazminat davası açtı.
İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi yargıcı, Zeki’nin şirketin kötü niyetli davranışlarıyla ya da kusuruyla zarara uğratılıp uğratılmadığının ve olası zararın miktarının belirlenmesi için bilirkişi raporu alınmasına karar verdi.
Zeki’nin avukatı Ali Şafak dava dilekçesinde, “22 Mart 2011’de gün içinde en yüksek işlem değeri 9.7 TL olan hisse senetlerini, çağrı bedeli olan 7.01 TL üzerinden alarak kottan çıkacağını ilan etti. Ertesi gün kottan çıkmak için İMKB’ye ve SPK’ye başvurdu. Bu hem PO hisselerini hem de borsayı olumsuz etkiledi” iddiasını dile getirdi.
PO’nun avukatları ise davanın reddedilmesini isteyerek gerçeklerin çarpıtıldığını öne sürdü.
Hilal Köse/Cumhuriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKAN16 Şubat 2012 16:12

    sırketın karlılıgı ıcın gerekenı yapmıyacaksın zararları devasa boyutlara cıkaracaksın 10 mılyon euro fazla cebınden cıkacak dıye poas borsada tutup zarara ortak etmeye devam edeceksın bu mu sızın kurumsal yonetım anlayısınız.

  • hakan16 Şubat 2012 12:59

    sadece 8,15 tl den cagrı yapmasındar dıye kottan cıkmaktan vazegctıle ufak hesap adamları.YENI YURULUGE GIRE KURUMSAL YONETIM ILKELERI CERCEVESINDE HAKKINIZI OKUYUN.YAPMANIZ GEREKEN PO YATIRIMCI ILISKILERI BIRIMINI MAIL YOLUYLA GENEL KURUL GUNDEMINE BORSA KOTUNDAN CIKILMASI YONUNDE MADDE EKLENMESI ONERISI TALEBINI YAPMANIZ.BU DURUMDA ELLERI BAGLI NEDEN CIKMAK ISTEMEDIKLERINI GENEL KURULDA ACIKLAYACAKLAR.YA ADAM GIBI ACIKALAYCAKLAR BIZ KUCUK HESAP ADAMIYIZ 10 MILYON EURO ICIN VAZGECTIK YADA ESSEK GIBI BU KARARI ALIP CIKACAKLAR.

  • Omvzede16 Şubat 2012 12:34

    6.36 maliyetle 25 Mayıs 2011 tarihinden itibaren petrol ofisi mağduruyum.Çıkacaksan çık artık bir an önce kottan çık ta maliyetimizi kurtarıp şu lanet kağıttan çıkalım...Artık torunlara bırakacağıma inanmaya başladım bu hisseyi...

  • obenx16 Şubat 2012 11:59

    ben de zarar ettim ben de zararımın tazmini isterim