E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYATIRIMCIYI BEKLEYEN BÜYÜK TUZAK---

YATIRIMCIYI BEKLEYEN BÜYÜK TUZAK

YATIRIMCIYI BEKLEYEN BÜYÜK TUZAK
21 Mayıs 2008 - 17:20 borsagundem.com

Bir hafta önce halka çılan Euro Trent Yatırım Ortaklığı, yüzde 112 prim yaparak 2.12 YTL'ye fırladı. Uzmanlar uyardı: Aman dikkat!

Piyasalarda sıkıntının arttığı bir dönemde bile tavan tavan yükselişini sürdüren Euro Trend Yatırım Ertaklığı (ETYAT) bir haftada 1 YTL'den 2.12 YTL'ye yükseldi. Kısa sürede yüzde 112 prim yaptı. Ancak bu yükselişin yatırımcıya hiçbir faydası olmadı. Çünkü hisselerin önemli bir kısmı hatta yüzde 90'dan fazlası Euro Yatırım Menkul Değerler'in takasında. Diğer kurumlardaki kağıtların da hisseyi kontrol eden gruba ait olduğu iddia ediliyor. Borsa kulislerinde konuşulanlara göre, hissede şirkete yakın isimler operasyon yapıyormuş. Yükselişin de özel bir nedeni yok. Zaten yapılan açıklamada olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olacak özel bir durum olmadığı belirtildi. Peki o zaman hisse neden yükseliyor? Kulislerde konuşulanlara göre, operasyon startını veren oyuncular hisseyi yukarı çekerek küçük yatırımcıları tuzağa düşürmek istiyormuş. Geçmişte de benzer operasyonların çok sayıda örneğini yaşadık. Uzmanlar, küçük yatırımcıları tuzağa düşmemeleri konusunda uyarıyor. Yasak rekortmeni futbolcu spekülatörün de operasyonda parmağı olduğu bize ulaşan söylentiler arasında. Yakında çözülmesi beklenen hissenin dalgalı bir seyir izleyeceği ve yatırımcıların ilgisini çekmek için sert hareketlerin devam edeceği öne sürülüyor. Hissede olası türbülansa kapılan oyuncuların da büyük kayıplar verme riskiyle karşı karşıya kalacağı dile getiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)