E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Yavaşlamak yok, yola devam'---

'Yavaşlamak yok, yola devam'

'Yavaşlamak yok, yola devam'
24 Ocak 2011 - 19:42 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, Avrupa Birliği ülkelerine reform çalışmalarını yavaşlatmamaları çağrısında bulundu

Trichet Wall Street Journal´e yaptığı açıklamada, ekonomik durgunluktan kaçınmanın başarılması ve ekonomik toparlanmadan faydalanılmaya başlanması nedeniyle şu anki en büyük endişenin, acil ve gerekli olan reformların yavaşlatılması olduğuna dikkat çekerek, "Bu en temel tehlike" dedi.
Bu reformlar arasında Euro Bölgesi ekonomisinde yönetişimin iyileştirilmesi olduğuna işaret eden Trichet, "İleriye dönük güçlü bir sorumluluk bilincinde olduğumuzu kanıtlamak zorundayız" diye konuştu.
Jean-Claude Trichet, makroekonomik ve mali politikaların daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğini savunarak, enerji ve emtia fiyatlarının yükseldiği ortamda ekonomik toparlanma için en iyi yolun bütçede kemer sıkmak olduğunu vurguladı.
Euro Bölgesi´nde enflasyon baskılarının yakından izlenmeye devam etmesini gerektiren gelişmeler bulunduğunu belirten Trichet, "Herkes şunu bilsin ki ikincil etkilerin gerçekleşmesine izin vermeyiz" dedi.
Trichet, Avrupa Merkez Bankası´nın enerji ve emtia fiyatlarında yaşanan artışların enflasyonu yükseltmesinin ardından enflasyon risklerine karşı alarmda olmaya devam ettiğini belirterek, "Tüm merkez bankalarının, emtia fiyatlarından kaynaklanan enflasyon baskılarının yaşandığı böyle bir ortamda ikincil etkilere karşı alarmda olması gerekiyor. Bizim için önemli olan enerji, emtia dışındaki fiyatlarda herhangi bir artıştan kaçınmak, böyle bir artış orta vadede fiyat istikrarı için ciddi bir problem yaratır" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)