E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYavru vatana İMKB ve SPK çıkarması---

Yavru vatana İMKB ve SPK çıkarması

Yavru vatana İMKB  ve SPK çıkarması
04 Mart 2013 - 13:13 borsagundem.com

Halka arz seferberliği İMKB ve SPK Başkanları önderdiğinde yavru vatana kayıyor

Sermaye piyasalarının aktörleri son yılların en hareketli günlerini yaşıyor. İMKB (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası), Borsa İstanbul ismini alarak içinde VOB ve Altın Borsası’nın da bulunduğu devasa bir yapıya dönüştü. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan halka arz seferberliği de yeni yapıyla devam edecek.
Para Dergisi'nin haberine göre bugünlerde sermaye piyasası aktörlerin hedefi ise KKTC. Sermaye piyasasının aktörleri 12-13 Nisan’da KKTC’ye (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) çıkarmaya hazırlanıyor. Davet KKTC Maliye Bakanlığı’ndan gelmiş. Bakanlık tarafından düzenlenecek “KKTC’nin 30. Yılında Ekonomik Gerçekler ve Beklentiler” toplantısında SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) Başkanı Vahdettin Ertaş, İMKB Başkanı İbrahim Turhan, MKK (Merkezi Kayıt Kuruluşu) Genel Müdürü Yakup Ergincan, bankacılar ve KKTC yetkilileri ile KKTC’li yatırımcılar katılacak.
Toplantıda KKTC’li şirketlerin halka açılması başta olmak üzere sermaye piyasaları aracılığı ile yavru vatana yeni açılımların kazandırılması amaçlanıyor. Yapılacak olan toplantının ev sahipliğini ve sponsorluğunu da Merit Grubu’nun sahibi, eski siyasetçi Besim Tibuk yapıyormuş. Bu bağlamda önümüzdeki nisan ayında KKTC’de yedinci otelini açacak olan Tibuk’un yeni turizm yatırımlarını da önümüzdeki dönemde Türk sermaye piyasalarıyla tanıştıracağı konuşuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)