E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeliz Karabulut Borsa Gündem’e konuştu---

Yeliz Karabulut Borsa Gündem’e konuştu

Yeliz Karabulut Borsa Gündem’e konuştu
15 Temmuz 2014 - 16:03 borsagundem.com

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, endeksteki yükselişi ve riskleri Borsagundem.com’a değerlendirdi

Borsa İstanbul Endeksi 10 Haziran'dan bu yana kıramadığı 81 bin puan bandını aştı. Piyasalarda olumlu hava devam ediyor. Peki bu hava nereden geliyor, yükseliş sürer mi, sürerse nereye kadar? ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, borsadaki çıkışı Borsagundem.com’a anlattı. İşte sorular, işte Yeliz Karabulut’un yorumları… 

Borsagundem.com: Borsanın 80.000’i geçmesini hangi nedenlere bağlıyorsunuz?
Yeliz Karabulut: Gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz oranlarının çok düşük olması ve rekor düşük seviyelerde kalmaya devam etmesi yanı sıra FED’den iyi giden ABD ekonomisine rağmen faiz artırım sinyali gelmemesi, Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomiyi destekleyici tedbirleri risk iştahını yüksek tuttuğu için borsa endeksinin yükselmesine neden oluyor. Yurt dışı olumlu konjonktürün yanı sıra, yurt içinde Merkez Bankası’ndan faiz indirimi beklentileri, cari açıkta görülen azalma, sanayi şirketlerinin olumlu bilançoları Borsa İstanbul’u destekliyor ve pozitif ayrışmasına sebebiyet veriyor. Bunların yanı sıra riskleri de unutmamak lazım. ABD ekonomisi hızla toparlanıyor. Bu da FED’in faiz artırım sinyali verme riskini yükseltiyor. Eğer ki FED faiz artırım sinyali verirse bunun borsalarda olumsuz fiyatlanacağı unutulmamalı. Ayrıca Irak, Ukrayna riskleri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında kurulacak kabine ile ilgili belirsizlikler piyasalar için diğer riskler olarak görünüyor. Borsada şu anda yukarı yönlü trend devam etse de, risk faktörleri göz önünde bulundurulmalı, temkinli yaklaşılmalı.

-En son ne zaman 80.000’i geçmişti?
Yeliz Karabulut: Borsa İstanbul 80.000 seviyesi üzerini en son Haziran ayının ortasında görmüş olsa da, bu seviye üzerinde kalıcı olamamıştı.

-Bu yükseliş daha ne kadar sürer, sürerse ne olur?
Yeliz Karabulut: Borsada yükseliş sürerse 82.000 – 85.000 seviyeleri görülebilecek seviyeler olarak görünüyor. Kar satışı veya haber akışı kaynaklı gerilemelerde aşağıda 77.500 ve 76.000 seviyeleri önemli.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 15 Temmuz 2014 16:53

    bütün yorumlarınız okuyorum dinliyorum siz küçük yatırmcıları korusanız seviniriz 2 gün önde erdogan tyrhan 80 bini asle gecemez diyordu şimdi 85 bende bahsetmesi yadırgadım

  • zirveden alan dikkat etmeli artık?15 Temmuz 2014 16:23

    hangi olumlu bilançolar?banka borçları artmış,bankaların yıl sonuna dek ödeyecekleri dış kredilerden haberiniz var mı?şirketlerin karları durağan ve gerilerde önceki yıllara göre,pd/dd ile f/k'lar diğer gop'lara göre yüksek,borsaya para da giriyor mu bakmalı yani boş işlerle uğraşmayıp parayı korumalı artık .