E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen piyasaları hareketlendirdi---

Yellen piyasaları hareketlendirdi

Yellen piyasaları hareketlendirdi
06 Haziran 2016 - 21:03 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Yellen'ın ABD ekonomisine ilişkin iyimser açıklamaları ve kademeli faiz artırımından bahsetmesi sonrası hareketlendi

ABD hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD ekonomisi konusundaki iyimserliğini koruması ve belli bir zamanlamadan bahsetmeden Fed'in kademeli faiz artırımına gidebileceğini kaydetmesinin ardından yükselişine yeniden başladı ve dolar, ABD Hazine tahvilleri ile birlikte değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), Yellen'ın dünyanın en büyük ekonomisinde büyümeye yönelik engellerden bahsetmesi ile birlikte, ilk başta aşağı yönde hareket etmesinin ardından yeniden yedi ayın zirvesine tırmandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, faizin bu yaz artırılmayacağı spekülasyonuna bağlı olarak geri çekildi. Bloomberg Emtia Endekzi, zayıf doların dolar bazında fiyatlanan varlıkları ucuzlatması ve buna bağlı olarak bu varlıklara talebin artması ile birlikte yükseldi.

Yellen, ABD istihdamının büyümesine ve yüksek enflasyona destek olan güçlerin halen muhtemelen negatif gelişmelere ağır basacağını söyledi ve belli bir zamanlamadan bahsetmekeisin, ilave kademeli faiz artışının uygun olduğunu belirtti.

Yellen, Pazartesi Philadelphia'da yaptığı konuşmanın metninde, "Fed fonları faizinin, uzun vadede fiyat istikrarını ve maksimum sürdürülebilir istihdamı sağlayabilmek için, muhtemelen zamana yayılarak, kademeli bir şekilde yükseltilmesinin gerekeceğini düşünmeye devam ediyorum" dedi.

Piyasalar farklı yönde hareket ediyor. Yavaşlayan ABD ekonomisi ve İngiltere referandumu bazı varlıklar üzerinde baskı oluştururken, zayıf dolar ve Fed'in faizi bir süre daha düşük tutacağına ilişkin beklentiler diğer bazı varlıkları destekliyor. ABD ekonomisi, Cuma günü açıklanan verilere göre, geçen ay yaklaşık altı yılın en düşük istihdam artışını sağladı ve buna bağlı olarak, Fed'in Temmuz sonuna kadar faiz artırımı olasılığı yarı yarıya düşerek yüzde 30'a indi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 13:14'te 2,107.38 puana çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)