E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen sözlü yönlendirmeyi tercih ediyor---

Yellen sözlü yönlendirmeyi tercih ediyor

Yellen sözlü yönlendirmeyi tercih ediyor
25 Şubat 2014 - 11:10 borsagundem.com

Faizlerin düşük tutulması için yeni bir sözlü yönlendirme arayan Yellen, tahminlerden yararlanabilir

Jannet Yellen Fed'in faizleri düşük tutma niyetini anlatmak için yeni bir strateji ararken, Fed'in 6 yıldır kullandığı araçlarından biri olan çeyrek dönem tahminlerinden yararlanabilir.

Fed'in Ocak ayı toplantısının tutanaklarına göre politika yapıcılar, düşük faizleri işsizlik oranında yüzde 6.5 eşiğine bağlamaktan vazgeçmeyi planlıyor. İşsizlik oranının yüzde 6.6'ya inmesi ve ekonominin hâlen Fed'in desteğine ihtiyaç duymasıyla, eski strateji nerdeyse tamamen kullanılmaz hâle geldi.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin şimdi karşısında olan zorluk, kısa vadede faizlerin artacağı beklentisini yükseltmeden yüzde 6.5 işsizlik eşiğinden uzaklaşmak olacak. Politika yapıcıların tartıştığı geçtiğimiz ay tartıştığı seçeneklerden biri, politika adımlarının sinyalini, Ekonomi Tahminleri Özeti (SEP) olarak bilinen enflasyon, faiz, işsizlik ve büyüme öngörülerine dayandırmaları. 

SEP'in ileride daha da önemli olacağından şüphe etmediğini söyleyen RBS Captal Markets LLC'nin baş ABD ekonomisti Tom Porcelli, "Fed elinden geldiği kadar bilgi vermeye çalışıyor ve bu iyi bir yol" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)