E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen sürpriz yapar mı?---

Yellen sürpriz yapar mı?

Yellen sürpriz yapar mı?
18 Mart 2015 - 11:12 borsagundem.com

Analistler, Fed Başkanı Yellen’dan gelecek sürpriz bir güvercin açıklamanın dolarda değer kaybı yaratacağına işaret etti

ABD Merkez Bankası (Fed) iki gündür devam eden Açık Piyasa Komitesi toplantısını bugün bitirecek ve merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Genel kanı Fed yetkililerinin açıklamalarından “sabırlı” ifadesini kaldıracağı yönünde. Bu, Haziran’a kadar faizlerin artırılması anlamına geliyor. Ancak uzmanlar, Fed Başkanı Janet Yellen’ın beklenenin aksine, güvercin bir açıklama yapması durumunda, doların büyük değer kaybı yaşayacağına işaret etti.

DOLAR DEĞER KAYBEDEBİLİR

CNBC’ye konuşan National Australia Bank’ın döviz stratejileri eş başkanlarından Ray Attrill, “Uzun vadeli dolar yatırımları rekor seviyelere çıkmış durumda. Kur piyasaları Fed’in ‘sabırlı’ ifadesini açıklamasından kaldırmasını ve Haziran’da faiz artışını çoktan fiyatladı. Eğer Fed sabırlı ifadesini çıkarmazsa, dolar diğer büyük para birimleri karşısında bir yüzde 1 ya da yüzde 2 değer kaybedebilir” dedi.

HAZIR OLUNMALI

Fransız banka Societe Generale’in Foreks ve Türev Ürünler stratejistlerinden Olivier Korber müşterilerine geçtiği notta, “Piyasalardaki güçlü beklenti ve rekor dolar pozisyonları dikkate alındığında, parasal sıkılaşmanın başka bir tarihe ertelendiğini söyleyen beklenmedik bir güvercin açıklama geri çekilme yaratacaktır” diye konuştu. Korber, “Yatırımcıların Fed’in ‘sabırlı’ ifadesini devam ettirebileceği riskini göze almaları ya da dolardaki pozisyonlarını azaltmaya hazır olmaları gerek” şeklinde devam etti.

BEKLENTİ ÇIKACAĞI YÖNÜNDE

Piyasalardaki genel beklenti, Fed’in ‘sabırlı’ ifadesini açıklamalarından kaldıracağı yönünde. İngiliz Barclays bankasının düzenlediği son ankette, katılımcıların yüzde 86’sı sabırlı ifadesinin kaldırılacağına inandığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan18 Mart 2015 18:17

    panik satışlarına hazırlıklı olun. -endex gelsin 45.000 de millet rahalasın

  • kenan18 Mart 2015 18:15

    kimse çoktan fiyatlandı savsatalarına kanmasın, faizler artığında tüm lokomatif bankalar % 10 düşer. piyasada açığa satışta eklendinmi endex % 30 değer kaybedecektir şeçimleride hesaba katıun ettimi% 50 değer kaybı

  • kukla18 Mart 2015 17:35

    kukla kadın

  • ahmet18 Mart 2015 17:27

    çıkarsa bile bu çoktan fiyatlandı..borsalar % 2 civarı korku salınıp düşürelecek ve kimse hisse alamadan büyükler toplayacaklar. Küçüklerde yukarıdan mallanacaklar yine..Büyüklerde ilerde yine önceden satacaklar....böööyle devam edecek..

  • gaegtdg18 Mart 2015 17:22

    yabancı burdan satıp cıkarsa hıc karı olmaz bıde gerı donecek dolar 3 lıraları goruese acak doner oda kıyametsenaryosu bece fed karaını gerı ceksın

  • mehmet18 Mart 2015 17:18

    abd doların aşırı değerlenmesini hiç bir zaman istemez bu yüzden fed bu akşamki toplantıda "sabırlı" ifadesini çıkarmayacak ve dolar 2.45-2.50 bandına inecek.Çünkü adamlar ulaşmak istedikleri hedefe zaten ulaştılar. ne demek istediğim anlaşıldı her halde.

  • ALP18 Mart 2015 11:48

    merak etmeyin sonuç ne olursa olsun, borsalar yükselecek....

  • haziran beklentisi18 Mart 2015 11:29

    arttıracak ve borsalar dipleyecek haziran çok sıcak geçecek.

  • YORUMCU18 Mart 2015 11:22

    şimdi bütün dünya nefeslerini tutmuş bu kadının iki dudağı arasından çıkacak kelimelere mi kilitlenmiş...vah ki vah.....