E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen uzmanlığını konuşturuyor---

Yellen uzmanlığını konuşturuyor

Yellen uzmanlığını konuşturuyor
12 Ocak 2015 - 11:35 borsagundem.com

FED Başkanı Jannet Yellen, ABD ekonomik verilerini tahmin etmedeki uzmanlığını kanıtlıyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in göreve geldiği ilk yılda, tüketici fiyatları 19 ayın en hızlı oranında artış gösteriyor ve bazı Wall Street ekonomistleri Yellen’in faiz oranlarını daha ne kadar sıfıra yakın seviyede tutmayı sürdürebileceğini sorgulamaya başladılar. Faiz oranları, tam istihdam hedefine ulaşılması amacıyla Büyük Buhran’dan bu yana en düşük seviyeye düşürülmüştü.

Yellen Haziran ayında gerçekleştirdiği basın konferansında, tüketici fiyatları endeksindeki artışın geçici olabileceğini belirterek, “Gördüğümüz veri parazitli ve genel olarak Federal Açık Piyasa Komitesi’nin beklentileri ile aynı doğrultuda” dedi. Bir sonraki ay tüketici fiyatları endeksi gerilemeye başladı.

Oregon Üniversitesi ekonomi profesörlerinden Tim Duy, “Yellen enflasyon verisinin arkasındaki doğru bir şekilde yorumladı ve oldukça sezgili olduğunu kanıtladı” diye konuştu.

Gelişmiş bir ekonominin merkez bankası başkanlığı görevine gelen ilk kadın olan Janet Yellen, 3 Şubat’ta görevdeki birinci yılını tamamlayacak. Yellen, Ekim ayında varlık alım programını sonlandırması ve 2006’dan bu yana ilk kez gerçekleştirilecek federal fon oranı artırımını küresel piyasaları istikrarsızlaştırmadan yapmaya hazırlanması ile ekonomik verileri tahmin etmedeki uzmanlığını kanıtlıyor.

New York’taki Credit Suisse Group AG ABD ekonomistlerinden Dana Saporta, “Yellen, çok talep edildiği bir dönemde mükemmel bir performans gösterdi. Bu güne kadar piyasada her hangi bir kriz oluşmasından kaçınmada başarılı oldu” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)