E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen'dan Temmuz sinyali---

Yellen'dan Temmuz sinyali

Yellen'dan Temmuz sinyali
15 Haziran 2016 - 21:52 borsagundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen faiz kararında Brexit'i de göz önünde aldıklarını belirtti, ABD ekonomisi üzerinde etkileri olabileceğini söyledi

Fed toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Janet Yellen, son ekonomik göstergelerin karışık görünümde olduğunu ve kademeli faiz artırımının uygun olduğunu belirterek 'Ekonomik veriler karışık görünüm sergiliyor ve bu da para politikasında temkinli olmanın gerekliliğini doğruluyor. Faiz artırım politikası ihtiyatlı olmalı..Yeni gelecek veriler ışığında neyin uygun olduğuna karar vereceğiz' ifadesini kullandı.

İlk çeyrekteki zayıf büyümenin geçici olacağını belirten Yellen ekonominin ılımlı büyümeyi sürdüreceğine inandıklarını söyledi.

"Brexit'i göz önünde bulundurduk"
Brexit referandumunun ekonomiye olası etkilerine dair soruya Yellen 'Brexit referandumu bizim de de değerlendirmeye aldığımız, kararımızda rol oynayan unsurlardan biriydi. Bu karar, ekonomik ve finansal anlamda sonuçlar doğurabilir. ABD üzerinde de etkileri olabilir. Bunların hepsini karar alırken tartıştık..Brexit gelecekteki kararlarımıza da etki edecek bir unsur olacak" yanıtını verdi.

Yellen piyasada volatilitenin azalmasına rağmen hala küresel ekonomide kırılganlıklar olduğunu ifade etti ve ekonomi üzerinde baskı yaratan çalkantıların devam edebileceği konusunda uyardı.

"Temmuz'da faiz artışı imkansız diyemeyiz"
Her toplantının faiz artırımı için canlı olacağını belirten Yellen 'Temmuz'da faiz artışı imkansız diyemeyiz' yorumunu yaptı. Yellen, Fed'in gelecek aylarda faiz artırımına gitmesi durumunda piyasaların buna şaşırmaması gerektiğini söyledi.

Fed bugün faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. FOMC, bu yıla ilişkin 25 baz puanlık iki faiz artış beklentisini değiştirmedi ancak tek faiz artışı öngören üye sayısı 1'den 6'ya yükseldi.

Sürecek...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • son fırsat dünyada borsalarda16 Haziran 2016 13:01

    temmuzdan sonra borsalarda meymenet kalmaz bu açıklamalara göre satan kurtulur geç kalan da hammallar derneğine üye olur bence.

  • kenan16 Haziran 2016 12:36

    er ay borsalarda manipülasyona çanak tutuyorlar, spk yelleni cezalandırmalı

  • YATIRIMCI16 Haziran 2016 09:54

    dünyayı parmağında oynatan kadın...

  • resul16 Haziran 2016 03:21

    buradan sayın Cumhurbaskanımıza sesleniyorum.Öncelikle faizde devlet bankasıyım diyen Ziraat bankasını inceletin.....6 ayda merkez bankası 3 kez faiz indirdi!Ziraat bankası tam tersine kredi fazilerini artırdı...Nasıl bir devlet bankası hangi Ülkeye hizmet ediyor bunu araştırın lütfen....

  • raymond16 Haziran 2016 01:02

    faiz artırmaya gerek bırakmadan sözlü müdahale ederek armutun sapı üzüm çöpü diyerek faiz artırmış gibi dolara talep yaratıyor. tüm politikları kenara bıraktılar yeni moda sözle müdahale.. bizim merkez bankası başkanı da doların ateşini düşürmek için talebi azaltmak için 2,10 tl üzerinde işlem gören dolar için yıl sonunda 1,92 olacak diyerek politika araçlarını kullanmadan doların yükselişini firenlemişti fed de doların değeri kılan açıklamalar yapmaya çalışıyor .

  • mt15 Haziran 2016 23:04

    Bütün yıl.bütün dünyayı tek ayak üzerinde tutuyor. Yapabilecek durumları olsa zaten yapacaklar.