E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen'e göre enflasyon geçici---

Yellen'e göre enflasyon geçici

Yellen'e göre enflasyon geçici
28 Aralık 2015 - 12:48 borsagundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen ve diğer merkez bankası yetkilileri, düşük enflasyonun hedeflenen yüzde 2 hedefine ulaşacağına güveniyor

Fed Başkanı Janet Yellen için mevcut durumdaki çok düşük enflasyon oranı “geçici” olmakla birlikte aynı zamanda “özel” bir durum.

Merkez Bankası Başkanı, kendisinin ve diğer yetkililerin enflasyondaki cansızlığın geçici olduğuna yönelik güvenlerini belirtme çabasıyla, fiyatlar üzerinde azalan baskıyı tarif etmek için kullandığı kelime dağarcığını genişletti. Yetkililerin, enflasyonun yükselmesiyle birlikte sıkılaştırmanın hızlı gerçekleşmemesi için faiz artırımına gidilmesi, enflasyonun hedeflenen yüzde 2 düzeyine geleceğine emin olduklarını işaret ediyor.

Yellen, ay ortasında 2006 yılından bu yana ilk kez faiz artırımına gidildiği açıklaması ardından sağlık yardımı giderleri ve “anlaşılması zor olan piyasa dışı fiyat artışları”nı, baskılanmış fiyatların iki sorumlusu olarak değerlendirmişti.

Yellen 16 Aralık'taki basın toplantısında, “Duruma özel çeşitli unsurlar mevcut. Fakat yine de bugün enflasyonun geçmişte olduğundan farklı bir şekilde belirlendiğini düşünmüyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)