E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYemen karıştı: Başkanlık Sarayına girdiler---

Yemen karıştı: Başkanlık Sarayına girdiler

Yemen karıştı: Başkanlık Sarayına girdiler
20 Ocak 2015 - 20:30 borsagundem.com

Saray muhafızlarıyla kısa bir çatışmanın ardından Husi savaşçıları Yemen Cumhurbaşkanlığı sarayına girdiği bildirildi

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin çalışma ofisinin de bulunduğu sarayın korumaları, kısa bir çatışmanın ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı Husi savaşçılarına teslim ettiklerini söyledi.

Görgü tanıkları, bölgeden gelen ağır silah seslerinin ardından  Husilerin yeniden Cumhurbaşkanlığı Muhafızları ile çatışmaya girdiğini belirtti.

Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) bağlı silahlı güçlerin bölgedeki  varlığını gün içinde koruduğu gözlendi.
 
Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin  Mübarek'in cumartesi günü kaçırıldığı ülkede gerginlik, dün Sabah Husilerin,  başkentteki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna  saldırısıyla tırmanmıştı. Çatışmalarda 9 kişi ölmüş, 80 kişi yaralanmıştı.  Çatışmaların ardından öğleden sonra taraflar arasında varılan anlaşma sonucu  ateşkes sağlanmıştı.
 
Savunma Bakanı suikast girişiminden kurtuldu
Bu arada emniyet kaynakları, çatışmaların odağındaki diğer bölgede  Husilerin kuşatması altında olan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin evinde  toplantıya katılan Savunma Bakanı Muhammed es-Subeyhi'nin, evden çıkarken yapılan  suikast girişiminden sağ kurtulduğunu bildirdi.
 
Görgü tanıkları da Hadi'nin evinin etrafı ve bölgeye giden yolların  Husiler tarafından kapatıldığını ve araçların geri dönmek zorunda bırakıldığını  aktardı.
 
Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin  Mübarek'in cumartesi günü kaçırıldığı ülkede gerginlik, dün sabah Husilerin,  Başkent'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna  saldırısıyla tırmanmıştı. Çatışmalarda 9 kişi ölmüş, 80 kişi yaralanmıştı.  Çatışmaların ardından öğleden sonra taraflar arasında varılan anlaşma sonucu  ateşkes sağlanmıştı.
 
CUMHURBAŞKANI'NDAN ÇAĞRI
Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, başkent  Sana'daki emniyet komitesi ile siyasi parti temsilcilerinden oluşan heyetle  yaptığı toplantıda konuşan Hadi, ülkesinin yol ayrımında olduğunu vurgulayarak,  "Ya olacağız ya da olmayacağız. bugün konuşabileceğimiz ve çözeceğimiz şeyler  yarın ve sonrası için mümkün olmayabilir" dedi.

Yemenlilerin kavgaları ve anlaşmazlıkları aşmalarını ve ülkeye ulusal  uzlaşının hakim olmasını temenni ettiğini dile getiren Hadi, "Barış ve Ulusal  Ortaklık" anlaşmasını imzalayan taraflar ile emniyet komitesinden de problemlerin  çözümü için acil toplantı yapmalarını istedi.
 
Bir süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, başkent Sana'ya giren  Husiler ile yönetim arasında 21 Eylül 2014'te "Barış ve Ulusal Ortaklık"  anlaşması imzalanmıştı.
 
Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin  Mübarek'in cumartesi günü kaçırıldığı ülkede gerginlik, dün sabah Husilerin,  başkentteki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna  saldırısıyla tırmanmıştı. Çatışmalarda 9 kişi ölmüş, 80 kişi yaralanmıştı.  Çatışmaların ardından öğleden sonra taraflar arasında varılan anlaşma sonucu  ateşkes sağlanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)