E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYemen'den ''Husileri terör sayın'' çağrısı---

Yemen'den ''Husileri terör sayın'' çağrısı

Yemen'den ''Husileri terör sayın'' çağrısı
22 Ekim 2022 - 05:21 borsagundem.com

Yemen'deki BAE destekli Güney Geçiş Konseyi, Husileri terör örgütleri listesine alınması için dünya kamuoyuna seslendi.

Yemen'deki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi (GGK), uluslararası topluma Husileri terör örgütleri listesine dahil etmesi çağrısında bulundu.


İran destekli Husiler, ülkenin doğusundaki Hadramevt ve Şebve kentlerindeki iki petrol limanını hedef aldı, bu gelişmenin ardından GGK Sözcüsü Ali Abdullah el-Kesiri yazılı bir açıklama yaptı.

Kesiri, açıklamasında, "Terörist Husi milisler insansız hava araçları ile saldırılarına devam ediyor. Husiler, 18-19 Ekim'de Şebve'deki Neşime Petrol Limanı'nı hedef aldı, cuma günü de Hadramevt kentindeki Ed-Dabbe Limanı'na iki insansız hava aracı ile saldırı düzenledi." ifadelerini kullandı.

Uluslararası topluma çağrıda bulunuldu

Kesiri, uluslararası topluma Husileri terör örgütleri listesine dahil etmesi çağrısında bulundu.

Husilerin Umman Denizi'ndeki petrol tesisleri ve deniz seyrüseferi için tehdit unsuru olduğu ve kınamaların yetersiz kaldığını söyleyen Kesiri, ateşkesin uzatılması hakkında konuşmayı artık kabul etmediklerini ifade etti.

Hadramevt Valiliği dün yaptığı açıklamada, Husilerin, kentteki Dabbe Limanı'na iki İHA ile saldırı düzenlediğini belirtti.

Husilerden yapılan yazılı açıklamada ise "Dabbe Limanından ham petrol yağmalamaya çalışan bir gemiyi önlemek için küçük bir uyarı olarak saldırıyı gerçekleştirdik." ifadeleri kullanılmıştı.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. 

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. 

BAE destekli GGK'den, Yemen'de "terörle mücadele" operasyonu açıklaması

 

Yemen ordusu Useylan'ı Husilerden geri aldı

 

Yemen'de Husilerin liderine idam cezası

 

Yemen'de Husiler ile hükümet güçleri arasında çatışma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)