E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen 102 seviyesini gördü---

Yen 102 seviyesini gördü

Yen 102 seviyesini gördü
13 Mayıs 2013 - 09:58 borsagundem.com

G-7 liderlerinin yendeki düşüşü hoşgöreceklerine işaret etmesiyle yen 4 yıldır ilk kez dolar karşısında 102 seviyesini aştı

Japonya'nın toparlanma stratejilerine odaklanan G-7 maliye bakanlarının yendeki düşüşü hoşgöreceklerine işaret etmelerinin ardından yen, dolar karşısında 4 yıldır ilk kez 102 seviyesini aştı.
ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisinin son 7 haftanın en yükseğine tırmanmasının ardından ve Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser'ın yarın yapacağı toplantının öncesinde dolar, 16 önemli para birimi karşısında güçlendi. Avustralya doları, ülkenin hazine bakanı Wayne Swan'ın yarın 5. ve 6. bütçe açıklarını açıklamaya hazırkanmasıyla dolar karşısında geçtiğimiz hafta kaydettiği, Kasım 2011'den bu yana en sert 5 günlük düşüşü devam ettirdi.
G-7'nin onayıyla zayıf yen trendinin yeniden harekete geçtiğini belirterek, yendeki düşüşün bu hafta yeniden hızlanacağını öngören Bank of New Zealand'ın döviz stratejistlerinden Mike Jones, piyasanın doları yukarı çekmeye çalıştığını söyledi.
Yen, Dolar karşısında önce 102.15 seviyesinden Ekim 2008'den bu yana en düşük seviyesini test etti; ardından yüzde 0.3 güçlenerek 101.89'a çıktı. Japon yeni, dolar karşısında geçtiğimiz hafta yüzde 2.6 zayıflayarak 5 Nisan'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti.
Yen, euro karşısında 132.4 düzeyinden Ocak 2010'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesi sonrasında yüzde 0.1 değer kaybederek 132.13'ten işlem gördü. Dolar, euro karşısında yüzde 0.2 primlenerek 1.2967'e çıktı.
Londra yakınlarında Aylesbury'de düzenlenen toplantıda konuşan İngiltere Maliye Bakanı George
Osborne muhabirlere G-7 maliye bakanları ve merkez bankacılarının Şubat'ta kararlaştırdıkları "kuru hedeflememe" planına bir kez daha bağlılıklarını ifade ettiklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)